Foto:Land Rover

Land Rover je potvrdio online premijeru nove generacije Range Rovera koji je planirana za utorak, 26. oktobra u 15:40. Zajedno sa najavom, britanska kompanija objavila je par tizera luksuznog SUV-a, međutim procurile su i prve fotografije.

Prvi tizer prikazuje profil Range Rovera koji, očekivano, prihvata evolucijski pristup oblikovanju. Celokupna silueta i proporcije izgledaju prepoznatljivo, a sa klasičnom formom velikih staklenih površina i nosača krova obojenih crnom bojom stvara se efekat plutajućeg krova.

Drugi tizer prikazuje deo poklopca motora sa natpisom Range Rover, a takođe omogućuje uvid u novu rešetku koja ima izdužene pravougaone linije sa zaobljenim rubovima.

Foto:Land Rover

Gerry McGovern, šef kompanije Jaguar Land Rover, opisuje novu generaciju kao „najpoželjniji Range Rover ikada stvoren“ koji kombinuje uzdržanu spoljašnjost sa kabinom koja pruža top luksuz.

Kao i njegov nešto manji brat, nadolazeći Range Rover Sport, novi Range Rover voziće se na MLA platformi, a očekuje se da će biti ponuđen u blagim hibridnim, plug-in hibridnim i potpuno električnim varijantama, s tim da se očekuje i performantna SVR verzija, verovatno sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litra.

Međutim, nema potrebe čekati 26. oktobar jer je britanski Autocar objavio prve fotografije novog Range Rovera:

Kako piše Auto Klub, knjige narudžbina za Range Rover biće otvorene na dan premijere, a model cilja na kupce modela poput BMW-a X7 i Mercedesa GLS, dok bi vrhunske varijante trebale da se približe klasi Bentley Bentayge.

Bonus video: Koja su to kola bolja od „Moskviča“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)