Foto: Jenson / Shutterstock

Automobilske kompanije Tesla i Volkswagen započeli su pripreme za ponovno otvaranje fabrika u Šangaju jer se u trećem najvećem kineskom gradu olakšavaju mere nakon tronedeljnog karantina.

Ipak, većina radnika će morati da živi u fabrikama, a kako su radnici Volkswagena provodili vreme u postrojenju tokom zatvaranja pročitajte ovde.

Još uvek nema informacija o tome kako će se fabrike nositi sa poremećenim lancima nabavke i limitiranim pristupom tržištu, jer su zatvaranja i dalje aktuelna u nekim drugim gradovima i lukama. Policijski čas u Šangaju i mere Kine u borbi protiv pandemije su naškodile ekonomiji i poremetile globalne lance snabdevanja. Čak 25 miliona ljudi u Šangaju se susrelo sa manjim primanjima, nedostatkom stabilnog snabdevanja hranom, odvojenošću od porodice i lošim uslovima u karantinskim centrima.

Vlasti u Pekingu su prošle nedelje napravile „belu listu“ od 666 kompanija koje imaju prioritet za otvaranje kako bi se proizvodnja u Šangaju nastavila. Među njima se nalaze Tesla, Volkswagen i njihov kineski partner SAIC Motor, kao i pojedine kompanije koje se bave proizvodnjom mikročipova i medicinske opreme.

Foto: Jenson / Shutterstock

Kako bi se spremili za nastavak proizvodnje, kompanija Tesla je pozvala svoje radnike u fabriku u Šangaju gde će morati i da žive u narednom periodu, u skladu sa kineskim merama suzbijanja koronavirusa.

SAIC Motor je saopštio da će ove nedelje početi sa testiranjima, dok Volkswagen i dalje procenjuje mogućnost nastavka proizvodnje. Nemačka kompanija je saopštila u ponedeljak da fabrike u severoistočnom gradu Changchun postepeno pokreću proizvodnju sa olakšavanjem COVID mera u tom gradu.

Bonus video: Zimi zimska guma, leti letnja: Zašto nam se ovo govori?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar