Otkriveno kada stiže Renault Megane kao električni krosover

Auto 12. jul. 202109:57
Podeli:
Foto: Renault

Francuska kompanija će potpuno električni Megane i prototip novog Renaulta 5 predstaviti publici na Salonu automobila u Minhenu, koji se održava u septembru.

Megane E-Tech Electric će biti jedan od najvažnijih novih modela koji će Renault predstaviti otkad je mesto izvršnog direktora preuzeo Luca de Meo jula prošle godine. De Meo je kao prioritet kompanije postavio povećanje prodaje u segmentu kompaktnih automobila, jer je profitabilniji od segmenta malih automobila koji trenutno čini većinu prodaje Renaulta.

Renault Megane E-Tech Electric je nedavno prikazan u kamufliranom izdanju, a postavljen je na CMF-EV platformu Renault-Nissan Alijanse, koju deli sa modelom Nissan Ariya.

Prema dosadašnjim najavama, očekuje se da će ga pokretati elektromotor sa 218 KS, dok će baterijsko pakovanje kapaciteta 60 kWh biti dovoljno za domet od oko 450 kilometara.

Foto: Renault

Pored ovog modela, na Salonu automobila u Minhenu biće prikazan i prototip električnog Renaulta 5 o kojem smo već pisali. Serijska verzija se očekuje na tržištu tokom 2024. ili 2025. godine.

Foto:Renault

Salon automobila u Minhenu održava se od 6. do 12. septembra, i biće prvi veći sajam automobila koji će biti otvoren za publiku od početka pandemije. Što se tiče električnog krosovera Renault Megane E-Tech Electric, početak prodaje se očekuje početkom sledeće godine.

Bonus video: Leteći automobil u Slovačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar