Promena iz korena: Novi Renault Megane je električni krosover

Auto 13. jun. 202114:19 > 19:42
Podeli:
Foto: Renault

Da možemo da zaboravimo na Renault Megane kakav smo do sada poznavali rečeno nam je još pre nekoliko meseci. Međutim, nova generacija nekada popularnog hečbeka ipak želi da održi tradiciju, ali samo u jednom - da ostane tražena. A kako su se trendovi promenili to može da učini samo ako postane krosover i to električni. Dakle, doviđenja za hečbek i motore SUS, ovo su zvanične fotografije Megane prototipa. Doduše još uvek je pod kamuflažom jer se čeka premijera, a start proizvodnje serijske verzije biće 2022. godine.

Pročitajte još:

Francuski proizvođač nam je prikazao prototip novog Meganea. Lukavi plan da se iskoriti naziv Megane za model koji ni po čemu nema veze sa dosadašnjim, skovan je samo da bi pomogao da novi krosover uspostavi neku vezu sa prethodnim Renault automobilima.

Ovde je reč o predserijskom primerku koji je još uvek kamufliran, ali se jasno može videti forma krosovera, koja će prva u alijansi koristiti CMF-EV platformu, piše Index.hr. Reč je o istoj osnovi koju koristi i električni Nissan Ariya.

Foto: Renault

Renault za sada ne otkriva puno podataka, ali zato na znanje daje kako će MeganE imati elektromotor snage 217 KS i bateriju kapaciteta 60 kWh, koja će omogućiti domet od 450 km.

Foto: Renault

Još se ne zna da li će poput Ariye dobiti i verziju sa dva elektromotora koja ima preko 300 KS, ali i bateriju od 87 kWh. Sudeći po onome što nude rivali, trebalo bi da ponudi i takvu varijantu.

Foto: Renault

U svakom slučaju, prvih 30 kamufliranih primeraka Renault će pustiti na evropske puteve već ovog leta.

Novi model će se proizvoditi u francuskim pogonima (Douai), i to od sledeće godine. Ekipa Nova.rs portala vozila je Megane Conquest – prvi kupe-SUV iz Renaulta, a kako se pokazao na našem testu možete saznati ovde. 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar