Foto: Promo

Kompanija Warrantywise koja nudi uslugu produžene garancije u Velikoj Britaniji, objavila je rezultate istraživanja pouzdanosti polovnih automobila mlađih od 10 godina. U najboljih 10 se nalazi 9 automobila azijskih proizvođača, i samo jedan iz Evrope.

Na osnovu svojih istraživanja i dugogodišnjeg iskustva, kompanija iz Velike Britanije je kreirala Warrantywise Reliability Index, koji uključuje brojne faktore koji utiču na pouzdanost vozila.

Prema najnovijoj anketi u kojoj je učestvovalo 131 hiljada vozača, najpouzdaniji polovnjak je Honda Jazz. Ovaj automobil ima pristupačnu cenu, ali i reputaciju kvalitetne izrade i dugog trajanja. Od mogućih 100 poena, ovaj japanski hečbek je osvojio 93,7 što mu je obezbedilo prvo mesto na listi najpouzdanijih automobila. U sklopu ovog istraživanja obuhvaćena su samo vozila mlađa od deset godina, kojima je istekla fabrička garancija, a vozači su istakli Hondu Jazz kao model koji se retko kvari, a čak i kada se to desi, popravka nije skupa.

Što se tiče ostatka liste, na njoj dominiraju japanski i korejski proizvođači. Drugo mesto zauzela je Mazda 2, dok je na trećoj poziciji Toyota Auris. Još dva japanska automobila se nalaze među pet najpouzdanijih, a to su Mazda MX-5 i Toyota Aygo. Šestu i sedmu poziciju zauzimaju dva modela marke Kia: Ceed i Rio. Poslednja tri mesta na ovoj listi zauzimaju Suzuki Alto, Hyundai i20, ali i jedini predstavnik Evrope – Peugeot 107.

Foto: Promo

„Nije iznenađujuće videti Hondu na prvom mestu, jer svi znamo koliko su njihovi automobili pouzdani. Cene delova i servisa su skočile, pa je sada još važnije da ljudima pokažemo koji su najpouzdaniji polovnjaci na tržištu, a naš Reliability Index upravo ima taj cilj“, izjavio je Lawrence Whittaker, izvršni direktor kompanije Warrantywise.

10 najpouzdanijh polovnjaka po istraživanju kompanije Warrantywise:

1. Honda Jazz – 93,7 poena

2. Mazda 2 – 89,9 poena

3. Toyota Auris – 89,7 poena

4. Mazda MX-5 – 86,5 poena

5. Toyota Aygo – 85,5 poena

6. Kia Ceed – 85 poena

7. Kia Rio – 84,9 poena

8. Suzuki Alto – 83,9 poena

9. Hyundai i20 – 82,5 poena

10. Peugeot 107 – 81,6 poena

Bonus video: Šta su, bre, ove skraćenice? Vozili smo Hondu HR-V e:HEV

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare