Novi detalji o Škodinoj Fabiji koja stiže 2021. godine

Auto 28. okt. 202011:40
Podeli:
Foto: Twitter/Autocar

Sledeća generacija “škode fabije” biće bazirana na novoj, MQB platformi, dok elektrifikacija modela još uvek nije u planu. Izvori navode da će nova “fabija” najviše ličiti na “kamiq”.

Prvobitni planovi da se četvrta generacija “fabije” pojavi na tržištu tek 2022. godine su promenjeni, pa ćemo, kako prenosi Autocar, novu generaciju videti već sledeće godine. Do promene je došlo kako bi se izbegla istovremena proizvodnja modela na starijoj i novijoj platformi.

Osnova na kojoj se “fabija” trenutno proizvodi biće zamenjena MQB A0 platformom, na kojoj se prave “audi A1 sportback”, “seat ibiza” i “vw polo”. Dakle, “fabija” više neće biti tamo neki skromniji rođak, već punopravni član porodice.

Na špijunskim fotografijama zabeleženim u Češkoj, Škoda koristi “VW polo” kako bi testirala MQB platformu za novu “fabiju”.

Po pitanju dizajna, navodi se da će promena biti veća nego između druge i treće generacije. Štaviše, biće inspirisan modelom “kamiq”, a koristiće i pojedine elemente sa “skale” i “oktavije”.

Saznajte još:

Što se tiče unutrašnjosti, „fabija“ će preuzeti poslednju modu iz Škode, pa se očekuje da kabina bude opremljena velikim ekranima.

Zanimljivo je da buduća “fabija” neće imati ni jedan elektrifikovani motor u ponudi, čak ni blagi hibrid. Ovo je odlučeno kako bi mali gradski model ostao povoljan i pristupačan kupcima koji nemaju mnogo novca za automobil.

Dakle, od motora možemo da očekujemo poznati trocilindarski TSI benzinac, ali i onaj snažniji sa četiri cilindra, dok dizel agregata svakako neće biti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar