Nema dizela, ali ima struje za Volvo XC40

Auto 23. avg. 202011:49
Podeli:
Foto:Volvo press

Kako 2020. godina odmiče svedoci smo masovnog predstavljanja elektrifikovanih modela skoro svih proizvođača automobila. Volvo svakako ovde nije izuzetak, pa su čak na pojedinim tržištima dizel verzije SUV-a “XC40” povučene iz prodaje, ali zato stiže i druga verzija elektrifikovanog pogona.

Posle potpuno električnog pogona u verziji “pure electric P8” i verzije sa blagim hibridnim pogonom, “XC40 T4” sada dolazi i kao plug-in koji kombinuje trocilindarski benzinski motor od 1,5 litara i 129 KS i elektromotor od 82 KS.  Nova hibridna jedinica uparena je sa sedmostepenom automatskom transmisijom, a pogon je na prednjim točkovima.

Foto:Volvo press

Sa dometom od 43 kilometra bez aktiviranja benzinskog motora “volvo XC40” može bez problema da zadovolji sve dnevne potrebe prevoza po gradu, ali i da obezbedi svom vlasniku spokojan san i zelene snove.

Uz atraktivni dizajn i napredne sisteme bezbednosti koji su glavna odlika švedskog proizvođača, nema sumnje da će novi pogon doprineti još većoj popularnosti kompaktnog SUV-a, pre svega na vrlo zahtevnom evropskom tržištu.

Pročitajte još:

Plug-in hibridni pogon u popularnom “XC40” zaokružuje veoma ambiciozni nastup Volvoa na tržištu koje od proizvođača i očekuje poteze ovog tipa. Rastuća svest o očuvanju životne sredine, umanjenju emisije štetnih gasova, kao i obaveze ka strogim normama, ujedinili su i usmerili proizvođače automobila i potrošače u pravcu ponude i potražnje modela koji zadovoljavaju društvene kriterijume novog doba.

Foto:Volvo press
Komentari

Vaš komentar