Toyota automobil
Foto: Promo

Ako ste mislili da će u Toyoti sa GR pričom stati na malenom i opakom Yarisu, prevarili ste se. Dolazi i Corolla. Imaće 300 KS i AWD pogon, a u hothatch klasi kidaće se sa Ford Focusom ST, Cuprom Leon, Hondom Civic Type R, novim VW Golfom R i drugim snagatorima.

Verovatno ćemo morati da se strpimo još godinu, najviše dve, ali već sada se zna da će Toyota GR Corolla biti jedan od najopakijih hothatch modela na sceni.

Sve što ste videli na GR Yarisu ponoviće se i na Corolli, a tu ne mislimo samo na izražena proširenja kao deo agresivnog dizajna, već i na mehaniku.

Poslednje informacije kažu da motor ostaje isti – 1.6-litarski benzinac, ali u još snažnijem izdanju.

Naime, kako ima posla s težim automobilom, u Toyoti su navodno odlučili još malo da tjuniraju motor i da mu snagu podignu na minimalno 300 KS. Šestostepeni ručni menjač je zlatni standard, kao i pogon na svim točkovima.

Japanski mediji su se već raspisali i o ceni, a ona će navodno kretati već od 3.5 milona JPY, odnosno 27.000 evra, što bi, van Japana, značilo da će sportska Corolla biti jeftinija od konkurencije, pa tako i od Golfa R.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram