Ko će koga „odrati“? VW Golf R vs Honda Civic Type R (VIDEO)

Auto 26. mar. 202118:44 > 18:50
Podeli:
Foto: Printscreen/YT/Carwow

Klasa: Hothatch. Direktni rivali. Preko 300 KS svaki, staza, dva vozača i kamere da zabeleže trku. U videu ispod imaćete prilike da vidite kako su se na odmeravanju snaga pokazali VW Golf i Honda Civic. Ali, ovde nije reč o standardnim, već o snažnim "R" verzijama. Oba modela imaju 320 KS, ali je samo jedan brži.

Trku je sproveo britanski Carwow tim, koji se poređenjem automobila na stazi bavi već dugo godina. Sada su na start dovezli, kako kažu, „digitalnog i uštogljenog“ Golfa, ali u „R“ izdanju, kao i njegovog direktnog rivala za kog mnogi smatraju da je kralj hothatch klase – Hondu Civic Type R.

Oba modela imaju četvorocilindarske 2.0 turbobenzinske motore, identične su snage, odnosno oba imaju 320 KS. Golf R raspolaže sa 420 Nm, a Civic Type R sa 400 Nm.

Foto: Printscreen/YT/Carwow

Pogledajte još:

VW snagu šalje na sve točkove putem sedmostepenog DSG menjača sa dvostrukim kvačilom, a Civic Type R svojih 320 KS šalje na prednje točkove putem 6-stepenog manuelnog menjača.

I da, Golf R ima opciju „launch control“ koja mu obezbeđuje brzi start ko god da vozi, dok je Civic na startu ipak prepušten umeću vozača, koji je u ovom slućaju profesionalni trkač. Dobra stvar za Type R je masa od 1.380 kg naspram Golfa koji ima 1.551 kg.

Trka se meri u tri pokušaja iz mirovanja do 402 m, zatim sa 80 km/h, dok se na kraju obavlja i test kočenja.

Ko će koga „odrati“?
Pogledajte u videu. I obratite pažnju na objašnjenje na kraju.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar