Foto: Benelli

Kada je Benelli izbacio TRK502 i TRK502X, brzo je oduševio i pridobio veliki broj kupaca. Jednostavan, jeftin i pouzdan motocikl brzo se uvukao pod kožu čak i najvećim skepticima. Međutim i Benelli je shvatio da se od stare slave ne može živeti, pa su u poslednjih par meseci radili na novom TRK modelu sa snažnijim agregatom.

Nedavno je na EICMA 2021 sajmu motocikala i zvanično predstavljen novi TRK800 koji sada ulazi u segment ozbiljne konkurencije kada su u pitanju adventure i putni motocikli.

Kada je u pitanju novi TRK800, Benelli je napravio unapređenja na svim poljima.

Prema tehničkim karakteristikama, TRK800 je otišao za lestvicu iznad TRK502 serije jer je unapređen gotovo svaki segment motocikla. Doduše, prema nekim informacijama u ponudi će biti dve specifikacije TRK800.

Foto: Benelli

Benelli je zadržao dvocilindrični redni agregat sa dve bregaste osovine u glavi, sa tim što je radna zapremina porasla na 754 cm3.

Da bi ispratili povećanje snage i prečnik tela gasa porastao je na 43 mm.

Dolazimo da najbitnijeg dela i maksimalne snage koja sada iznosi respektabilnih 76,2 KS na 8.500 O/min uz maksimalni obrtni moment od 67 Nm na 6.500 O/min.

Pohvalno je to što su maksimalna snaga i obrtni moment dostupni na relativno niskim obrtajima. Što znači da agregat neće morati da se vozi u visoke obrtaje da bi se izvukao maksimum iz njega.

Foto: Benelli

Na novom TRK800 uz šestostepeni menjač upareno je i proklizavajuće kvačilo, što je veliki plus.

Više o svim ostalim detaljima novog motocikla iz Benellija, pročitajte ovde.

Bonus video: Pogledajte neverovatan skok francuskog motociklite

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram