Legendarni terenac Jeep Wrangler dobio elektromotore

Auto 01. jun. 202111:38
Podeli:
Jeep, Wrangler, 4xe
Foto:Jeep

Jeep nastavlja sa ubrzanom elektrifikacijom svoje game, pa nakon modela Renegade i Compass u plug-in hibridnom izdanju sada na evropsko tržište stiže i Wrangler sa 4xe oznakom. Ovaj model koji je poznat po svojim terenskim sposobnostima i mogućnošću da se kreće apsolutno svuda, ipak nije bio poželjan u pojedinim evropskim gradovima zbog ekoloških ograničenja. Tu u igru ulazi Wrangler 4xe, jer njegov hibridni sklop omogućava i vožnju isključivo na električni pogon, pa sada za ovog terenca nema prepreka ni u gradovima.

Kako je Jeep saopštio, Wrangler 4xe nije samo šampion ekologije već i najsposobniji Wrangler ikada za vožnju po svim terenima. Trenutna dostupnost obrtnog momenta električnog motora pruža preciznije i bolje kontrolisano iskustvo terenske vožnje, jer nema potrebe za podizanjem broja obraja motora kako bi se točkovi pokrenuli.

Jeep, Wrangler, 4xe
Foto:Jeep

Kao i Wrangler sa benzinskim i dizel agregatima, model 4xe sa plug-in hibridnim pogonom takođe poseduje pogon na sva četiri točka, zaključavanje diferencijala i mnoštvo opreme koja olakšava vožnju van puteva. Iako struja i voda nisu prijatelji, hibridni Wrangler ipak bez problema može da prođe kroz potok ili reku dubine do 76 centimetara.

Jeep, Wrangler, 4xe
Foto:Jeep

I kada se vozi po putu, Wrangler 4xe pruža vrlo dobre performanse. Dvolitarski turbo benzinac u kombinaciji sa dva elektromotora i osmostepenim automatskim menjačem isporučuje maksimalnih 380 konjskih snaga i 637 Nm obrtnog momenta, što omogućava da ovaj terenac iz mesta do 100 km/h stigne za svega 6,4 sekunde.

Izborom režima kretanja isključivo na električnu energiju, Jeep Wrangler 4xe može da pređe i do 50 kilometara u gradskim uslovima bez korišćenja benzinskog agregata. Na punjačima snage 7,4 kWh baterija se može u potpunosti napuniti za tri sata.

Vozač može da izabere jedan od 3 moda vožnje: Hybrid, Electric i E-Save, a osim putem kabla baterija koja je ugrađena ispod zadnjeg sedišta se puni i prilikom kočenja.

Jeep, Wrangler, 4xe
Foto:Jeep

Ovaj model će na početku prodaje biti dostupan u nekoliko različitih izdanja: 4xe, Sahara 4xe, Rubicon 4xe a tu je i specijalni „80th Anniversary“ model koji slavi bogatu tradiciju brenda Jeep. Wrangler 4xe u prodajne salone dolazi tokom juna, a za prvih dve hiljade kupaca biće dostupno i „First Edition“ izdanje. Cena još uvek nije poznata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar