Foto: Daimler/Promo

Project Maybach je više od električnog koncepta radikalnog izgleda, jer je na dizajnu ovog modela radio Virgil Abloh, čuveni modni dizajner koji je preminuo prošle nedelje. Abloh je na razvoju ovog modela sarađivao sa šefom dizajna u Daimleru Gordenom Wagenerom, a njih dvojica su imali potpunu kreativnu slobodu u svom radu.

Konačan rezultat ove saradnje je terenski kupe koji izgleda kao da je spreman za safari, sa velikim točkovima, krovnim nosačima i drugom opremom koja ovaj koncept čini spremnim za avanturu u prirodi.

Ovaj koncept Maybacha ima ogroman poklopac motora, ali to je više od običnog komada metala. Hauba je transparentna, sa solarnim ćelijama ispod koje povećavaju domet ovog automobila. Project Maybach koji je napravljen od nule izgleda dramatično, iako je njegov dizajn prilično jednostavan, sa pravim linijama i oštrim uglovima. Dvobojna karoserija dodaje određeni kontrast, a izgled prednjeg dela sa okruglim svetlima i vertikalnom maskom hladnjaka doprinosi avangradnom izgledu ovog koncepta.

Foto: Daimler/Promo

Project Maybach ima dužinu od čak 6 metara, ali su Virgil Abloh i Gordon Wagener su uspeli da inkorporiraju dizajnerske elemente Maybacha sa izgledom ozbiljnog terenca, iako se radi o kupe automobilu.

Foto: Daimler/Promo

Ovaj koncept je pre svega dizajnerske prirode i serijska verzija se ne očekuje, a Mercedes-Maybach je rešio da ga predstavi javnosti svega nekoliko dana nakon smrti Virgila Abloha, u njegovu čast.

Foto: Daimler/Promo

Virgil Abloh je preminuo 28. novembra u 41. godini od agresivne i retke vrste raka. Project Maybach ostaje iza njega kao inspiracija za buduće dizajnere, a studenti lokalnih dizajnerskih škola imali su ekskluzivnu priliku da prvi uživo vide ovaj koncept.

Bonus video: Kraj za alkohol u vožnji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare