Kimi Raikkonen za volanom ekstremnog Alfa Romeo GTAm (VIDEO)

Auto 26. jun. 202111:00
Podeli:
Foto:Marco Alpozzi/LaPrese/Alfa Romeo

Kada skine svoje trkačko odelo, Raikkonen je čovek koji je vrlo posvećen porodici i voli da vozi svoju decu u školu kada god za to ima vremena. Prema njegovom mišljenju, Alfa Romeo GTA predstavlja idealan izbor za ljude poput njega, jer možete bezbrižno koristiti automobil za svakodnevne potrebe, a vikendom postavljati rekordna vremena na stazi. Bivši šampion Formule 1 i sadašnji vozač tima Alfa Romeo Racing testirao je ekstremnu verziju modela Giulia sa oznakom GTAm.

On i njegov timski kolega Antonio Giovinazzi doprineli su svojim savetima razvoj aerodinamičkih rešenja, a testiranjem produkcijskog modela Kimi izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim. Nakon prošlogodišnjeg testiranja Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm, Kimi Raikkonen se vratio na stazu Balocco kako bi lično ocenio završni produkt. „Baš mi se sviđa. Prosto, imate automobil koji može svakodnevno da se koristi, ali isto tako može i da se vozi po stazi, u oba slučaja uživate.“ – rekao je finski vozač.

Kimi Raikkonen je sada analizirao promene koje su napravljene na automobilu, nakon što je dao korisne savete inženjerima posle prve vožnje ovog modela prošle godine. Od tada je dodat aktivni prednji spliter i novi zadnji spojler koji je podesiv u 4 pozicije.

Izvršene su promene na samom balansu automobila, tako što su dodate nove komponente koje usklađuju aerodinamičku funkciju podvozja i difuzora. Nakon svih promena, Kimi smatra da je automobil sada dosta stabilniji pri većim brzinama ali i upravljiviji u krivinama.

Foto:Marco Alpozzi/LaPrese/Alfa Romeo

Uostalom, pogledajte njegove utiske:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar