Kia otkrila prve skice: Novi Sportage biće sasvim drugačiji

Auto 31. maj. 202110:37
Podeli:
Sportage, auto, automobil, Kia
Foto: Kia

Prema poslednjim informacijama, Kia će novi Sportage premijerno predstaviti u julu, i to na južnokorejskom tržištu. A, gledajući prve skice koje su objavili, možemo da očekujemo da jedina veza s prethodnikom bude ime. Naime, sve su glasnije priče da je Kia odlučila da napravi drastičan pomak od prethodnika, baš kao što je to učinio sestrinski Hyundai s Tucsonom.

Pročitajte još:

U svakom slučaju, na evropsku verziju treba sačekati do septembra, a ono što je poznato je da će popularni SUV doneti novi dizajn poznat pod imenom Opposites United, piše Index.hr.

Prve skice za sad otkrivaju „dramatičan“ potpis LED svetala napred i pozadi, kao i izraženiju bočnu liniju sa izbačenim ramenima.

Sportage, auto, automobil, Kia
Foto: Kia

U kabini će digitalni kokpit postati standard. Biće postavljen ispod staklene površine, odnosno biće vrlo sličan onom iz električnog EV6.

Foto: Kia

O novom Sportage-u govorio je i Karim Habib, globalni šef dizajna, koji je istakao: „Sa novim Sportage-om nismo hteli samo da napravimo jedan korak napred, već smo odlučili da se pomerimo na potpuno drugi nivo u SUV segmentu.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar