Koliko košta vožnja zaustavnom trakom na auto-putu? VIDEO

Auto 24. nov. 202107:40 > 09:55
Podeli:

Osim što je opasna i što nekoga može da košta života, vožnja zaustavnom trakom na auto-putu svakako je kažnjiva. Usled velikih gužvi mnogi vozači se sve češće odlučuju da "skrate" vreme čekanja u nepreglednim kolonama tako što će voziti zaustavnom trakom. Koje su zapravo realne opasnosti ove radnje, kao i koliko iznose kazne za ovaj prekršaj, saznajte u kratkom videu na početku ovog teksta.

Koliko puta vam se desilo da stojite u nepreglednoj koloni na auto-putu, a sve tri trake krcate vozilima i – čujete sirene hitne pomoći? Pogledate u retrovizor i vidite da vozači ne mogu tako brzo da oslobode prostor vozilu pod rotacijom. To jednostavno traje predugo. Što više vremena prolazi život onoga koji čeka ovu pomoć je pod sve većim znakom pitanja.

Ko nije dovoljno empatičan da ovo shvati na pravi način, možemo i da obrnemo situaciju.

Neko vas je iznervirao i odlučite da napravite prekršaj i da ga zaobiđete sa desne strane, ali imate vozilo u i srednjoj traci, pa onako besni rešite da se ipak „spičite“ zaustavnom trakom i – naletite na vozilo koje stoji u kvaru i koje zapravo koristi zaustavnu traku za ono čemu ona i služi. Nije bilo šanse da ga vidite u brzini, a i da se ga videli možda ne biste stigli bezbedno da se zaustavite.

U svakom slučaju, vožnja ovim delom puta može puno da košta, kako onoga ko je nepropisno koristi, tako i one kojima je prohodna zaustavna traka zaista potrebna. A koliko iznosi zaprećena kazna za ovaj prekršaj pogledajte u videu iznad i procenite da li je dovoljna.

Bonus video: Pogledajte drugu epizodu auto emisije Vožnja sa Tinom i Nebojšom – Testiramo Toyotu Highlander i vozimo se na struju u Cupri od 550 KS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar