Foto: iDook Media

Pred vama je poseban primerak Volkswagen Golfa prve generacije. Reč je o "kecu" kabriolet izuzetno retke edicije koja se proizvodila u vreme kada je bio aktuelan Golf 2.

Prvi Golf predstavljen je 1974. godine, a kabriolet je čekao još pola decenije do 1979. Budući da je Golf pre svega privlačio mlađe kupce, tokom godina je izlazio u brojnim specijalnim edicijama, a 1987. godine je dobio druge branike koji su mu davali savremeniji izgled i time skrivali činjenicu da je u pitanju automobil koji vuče korene iz sredine sedamdesetih. Kabriolet verzija „keca“ proizvodila se čak do 1994.

Pogledajte još:

Pred vama je primerak sa mekim platetnim krovom koji se čuva u jednoj porodici kolekcionara, a iako je proizveden 1993. godine Golf „kec“ izgleda kao da je spreman za salon. Pod haubom je poznati 1.8 motor od 98 KS koji se u finalnim godinama jedino i ugrađivao u Golf I Cabriolet.

Redak primerak Golfa prve generacije snimila je ekipa beogradskih ljubitelja automobila tokom jedne noći u Beogradu, pa uživajte u prelepim kadrovima vožnje jednog od omiljenih Volkswagenovih modela na ovim prostorima.

Pogledajte video:

Foto-galerija:

Bonus video: Koji je to automobil bolji od Moskviča

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)