Podeli
Foto:Promo

Hyundai je osvojio prestižnu nagradu za dizajn automobila za svoj električni koncpet pod nazivom “Prophecy” za 2020. godinu. Prestižne nagrade za dizajn, koje se godišnje dodeljuju u Torinu u Italiji, dodeljene su ove godine digitalnim putem. „Prophecy“ je nagrađen za svoj identitet, koji čini vozilo senzualnog sportskog dizajna i inovativnih elemenata.

Nagrada za dizajn automobila za 2020. godinu osvojena je u kategoriji „Konceptni automobili“ za koncept EV „Prophecy“, koji je debitovao početkom ove godine.

„Prophecy (Proročanstvo)“ je značajan po načinu na koji kombinuje identitet sportskog dizajna sa optimističnim futurizmom, koji za cilj ima stvaranje novog oblika emocionalne veze između ljudi i automobila.

Foto: Hyundai

U organizaciji časopisa Auto & Design, nagrade za dizajn automobila prvi put su ustanovljene 1984. godine i dodeljuju se svake godine u Torinu u Italiji. Zbog trenutne situacije, dodela je prvi put ove godine održana digitalno. Nagrade dodeljuje međunarodni žiri koji čine predstavnici nekih od najprestižnijih automobilskih izdanja na svetu.

Foto: Hyundai

Saznajte još:

Prilikom dodele nagrade Hjundaiju, žiri je pohvalio „Prophecy“ zbog aerodinamičnog, prirodnog oblika inspirisanog limuzinama iz perioda 1920-ih i 1930-ih godina, kombinovanog sa nizom tehničkih inovacija: „Nautička“ inspiracija je došla u obliku takvih detalja kao što su točkovi u obliku elise. Umesto da oponaša automobil sa konvencionalnim motorom, „Prophecy“ nema rešetku između svojih pikselskih farova, a dizajn piksela je i na zadnjim svetlima.

„Proročanstvo“ primenjuje jedinstveni “Sensual sportniness” dizajn na načini koji nikada ranije nije viđen u Hyundai gami.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar