Foto: Shutterstock

Čudna situacija desila se nedavno u Francuskoj, kada je na magistralnom putu ograničenje podignuto na 90 km/h, ali je radar ostao podešen na staro ograničenje od 80 km/h. Zbog toga su mnogi vozači nepravedno dobili kazne, a francuske vlasti pokušavaju da isprave ovu grešku.

Gers je jedan od četrdeset francuskih departmana koji su podigli ograničenje brzine na delovima svojih magistralnih puteva na 90 km/h. To se odnosi na približno 350 kilometara puteva u Gersu, uključujući deonicu RD928 koja se nalazi između opština Solomiac i Mauvezin.

Upravo na ovoj deonici se od 26. jula nalazi pokretni radar, koji je ostao kalibrisan na staro ograničenje od 80 km/h. Krajem jula kažnjeni su svi vozači koji su vozili brzinom većom od 81 km/h, a na hiljade njih se kretalo brzinom između 81 km/h i 90 km/h.

Kako piše Revija HAK, čim su saznale za problem, lokalne vlasti su obavestile Automatizovani centar za nadzor saobraćajnih prekršaja, a sve kazne koje su zabeležene biće obustavljene.

Vlasnici vozila koji su bili neprijatno iznenađeni novčanom kaznom, uskoro će dobiti još jedno pismo koje ih obaveštava da će postupak biti poništen.

Bonus video: Za sve one koji se spremaju da krenu na put automobilom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)