Ford najavio revoluciju: Gigantski F-150 prelazi na struju

Auto 13. maj. 202109:18
Podeli:
Ford, F-150 Lightning
Foto: Promo

Električni Mustang, pa još krosover ipak nije najdrastičnija promena na koju je Ford spreman. Sada najavaljuju nešto još radikalnije. Decenijama unazad Fordova F serija drži titulu najprodavanijeg modela u Americi i sada je došlo vreme za promene.

Dovoljno je reći da je zbog premijere ovog modela veći deo zida zgrade centrale iskorišćen za projekcijsko platno, i to na 6.000 kvadratnih metara.

Osim na ogromnom platnu, Ford će premijeru noviteta prenositi u isto vreme na Times Squareu u New Yorku, na glavnoj aveniji Las Vegasa, ali i kroz 30 različitih web stranica, uključujući verovatno sve popularne društvene mreže.

A novitet u Fordu najavljuju ovako: „Svako malo novo vozilo uzdrma status quo i promeni igrače na vrhu… Model T, Mustang, Prius, Model 3. Sada dolazi F-150 Lightning“. I to je to, električni F je novitet koji bi trebalo da uzdrma američku scenu, još više nego što je bio slučaj sa električnim Hummerom.

Ogmromni F-150 na struju proizvodiće se od sledeće godine u Michiganu, i to posle 700 miliona dolara teških ulaganja i zapošljavanja dodatnih 300 radnika.

A o Lightningu se ne zna mnogo osim da je 4WD pogon sigurna stvar, kao i četiri elektromotora s baterijama u podu vozila. Nagađa se da bi u top izdanju trebalo da ponudi domet i do 650 km.

Pogledajte najavni video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar