Folksvagen počeo da proizvodi još jedan SUV na struju: ID.5

Auto 23. feb. 202109:02
Podeli:
Koncept ID. Crozz, Foto:Volkswagen

Počela je proizvodnja prvih predserijskih primeraka ID.5, dok se početak proizvodnje modela namenjenih tržištu očekuje u drugoj polovini godine. Novi model bi trebalo da podseća na koncept ID.Crozz, a svakako je reč o kupe verziji već poznatog Folksvagenovog SUV-a na struju - ID.4.

Nemački automobilski gigant Folksvagen nastavlja sa ofanzivom na tržištu električnih automobila, pa je već započeo sa proizvodnjom trećeg električnog modela baziranog na platformi MEB, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Prošle godine počela je prodaja modela ID.3 (koji bi na tržištu trebalo da ima ulogu električnog Golfa), a potom i kompaktnog SUV-a ID.4. U pripremi je još nekoliko modela, poput porodičnog ID.6, čije su fotografije nedavno procurile u Kini, i koje možete videti ovde, a spominje se ID.2. Ipak, na red prvi dolazi – ID.5, atraktivni SUV u formi kupea.

Kako ID.5 još nije ozvaničen, nema podataka o njegovim performansama, ali prema glasinama, ovo će biti kupe verzija modela ID.4, koja bi izgledom trebalo da podseća na koncept ID Crozz.

Koncept ID.Crozz, Foto:Volkswagen

Iako još zvanično nije predstavljen, iz nemačke kompanije potvrdili su kako je već počela proizvodnja predserijskih modela, dok se proizvodnja finalnih verzija očekuje u drugoj polovini godine.

Zanimljivo, poput modela ID.3, ni „petica“ neće biti namenjena za SAD, već će primarno tržište biti evropsko.

Koncept ID.Crozz, Foto:Volkswagen

Što se opcija i performansi tiče, nagađa se da će brojke biti slične kao i na modelu ID.4. Tako se spominje motor od 150 kW koji pogoni zadnje točkove (naknadno će se pojaviti i verzije sa dva motora i pogonom na sve točkove), kao i baterija snage 77 kWh.

S obzirom na to da se početak proizvodnje očekuje u drugoj polovini 2021, jasno je kako iz Folksvagena neće previše čekati do zvaničnog predstavljanja ovog modela.

Slike koncepta na kojima je ID.5 navodno baziran ukazuju da će ovo možda biti i najatraktivniji električni „folksvagen“ koji bi, ako cena ne bude prevelika, zaista mogao da postigne veliki tržišni uspeh, a možda i da bude bestseler u e-SUV klasi nemačke kompanije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar