Fiat priprema jedan od najjeftinijih električnih automobila

Auto 21. jan. 202210:25
Podeli:
Centoventi koncept, Foto:printscreen/youtube/FCA

Cena je i dalje najčešeći razlog zašto se kupci na kraju odluče za kupovinu benzinca ili dizelaša, umesto električnog vozila. Tome je na put prva rešila da stane Dacia, sa modelom Spring koji važi sa najjeftiniji električni putnički automobil u Evropi. A sada postoje naznake da će Fiat ponuditi električnu Pandu, koja bi takođe trebalo da bude mali gradski automobil povoljne cene.

E-Panda nalaziće se kategoriji ispod, a time će biti i jeftinija u odnosu na trenutno cenovno najpovoljniji Fijatov električni automobil – Fiat 500e.

Osim što je jasno da možemo da očekujemo manji gradski automobil s električnim motorom i prihvatljivom cenom, nema previše detalja o samom automobilu. Kako piše zimo.dnevnik.hr, na Electreku kažu da bi novi model mogao da bude baziran na Fijatovom konceptu Centoventi predstavljenom još pre pandemije (na naslovnoj fotografiji).

Taj automobil je zanimljiv jer u njemu vlasnici sami mogu da menjaju mnogo toga i da ga prilagođavaju sebi, a umesto klasičnog infotainment ekrana mogu da koriste svoj smartphone ili tablet. Sličan koncept ponudila je Dacia za novi Sandero.

Cenu i druge detalje saznaćemo za koji mesec, kada je najavljeno predstavljanje novog modela. Koji se još povoljni električni automobili očekuju u Evropi, pročitajte ovde.

Bonus video: Ko su nezahvalnici u saobraćaju i da li ste jedan od njih?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar