Foto: Promo

Umesto ugrađenog multimedijalnog sistema, u novoj Dačiji Sandero kao infotejment možete da koristite pametni telefon. Nije reč o klasičnom držaču za mobilni jer ovde je sve mnogo intuitivnije i povezano, tako da i putem tastera na volanu ili glasom možete da komandujete.

Iako sve više novih automobila dolazi sa ugrađenim ekranima putem kojih se upravlja brojnim opcijama u vozilu, za tako nešto uvek treba da se doplati mnogo više.

Iz Dačije su zato ponudili prilično originalno rešenje za infotejment sistem, a koje već sada svi nosimo u džepu, prenosi zimo.dnevnik.hr. Naravno, reč je o pametnom telefonu koji u novom Sanderu može preuzeti ulogu multimedije, pa postaje centar iz kog se upravlja brojnim opcijama i na čijem ekranu se prikazuju važne informacije.

Foto: Promo

Podizanjem posebnog poklopca smeštenog u sredini prednjeg dela konzole, tamo gde je obično multimedijalni sistem, otvara se postolje u koje se (horizontalno) postavlja pametni telefon. Taj prostor je prilagodljiv različitim veličinama uređaja, tako da u njega mogu da stanu i najveći modeli na tržištu.

Telefon se s automobilom povezuje bežično ili putem USB-a, a nakon aktivacije posebne aplikacije, pretvara se u klasični putni kompjuter s kojim se može upravljati svim infotejment opcijama.

Dakle, putem telefona može da se odabere radiostanica, da se pusti muzika s telefona ili streaming aplikacija, može se pristupiti planeru, koristiti navigacija i, naravno, može se telefonirati.

Takođe, s njim može da se upravlja i glasom, pa je povezan i sa komandama za kontrolu zvuka na volanu, a na ekranu mogu da se prate i informacije o brzini, potrošnji goriva, pređenim kilometrima, statusu motora itd.

Kako ga vozač po parkiranju ne bi zaboravio, u slučaju da ga ne izvadi iz postolja, oglasiće se zvuk upozorenja kao podsetnik da prilikom izlaska iz vozila ponese svoj smartphone.

Kako se nova Dacia Sandero pokazala na testu portala Nova.rs pročitajte ovde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)