Fantastična AR Giulia GTAm debituje na kultnoj stazi Imola

Auto 16. apr. 202116:26
Podeli:
Foto: Alfa Romeo

Na Imola Gran priju koji će biti održan u nedelju debitovaće model Alfa Romeo Giulia GTAm na pozornici Italije i sveta. Najsnažnija i jedna od najatraktivnijh Alfi u novijoj istoriji, u upečatljivoj crvenoj boji prvi put biće zvezda pit staze.

U nedelju 18. aprila započeće druga runda Svetskog šampionata Formule 1 na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli, sa povratkom na stazu, nekoliko meseci od poslednje trke u novembru.

Iako se i dalje odigrava iza zatvorenih vrata, ovaj događaj će imati ogroman medijski uticaj. Kako bi se proslavila ova prilika, regija Emilija-Romanja, u partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova Italije, pripremila je komunikacionu kampanju fokusiranu na koncept „Made in Italy“ i italijansku izvrsnost na polju automobilizma. Alfa Romeo, perjanica italijanskog sportskog duha na četiri točka, odabrao je ovu pozornicu za zvanični debi modela Giulia GTAm.

Zajedno sa svojom „sestrom“, modelom GTA, Giulia GTAm predstavlja naslednicu modela Giulia Gran Turismo Alleggerita iz 1965. godine, jednog od najuspešnijih automobila brenda Alfa Romeo u istoriji.

Podsetimo da GTAm koristi 2,9-litarski V6 Bi-Turbo Alfa Romeo motor, koji je napravljen u potpunosti od aluminijuma. Razvija 540 KS, i ovoj sportskoj limuzini obezbeđuje ubrzanje od nula do 100 km/h za samo 3,6 sekundi.

Foto: Alfa Romeo

Zahvaljujući plodnoj sinergiji sa timom švajcarske kompanije Sauber Engineering, GTAm uvodi tehnička i aerodinamička rešenja koja predstvaljaju pravi miks sveta trka i Formule 1 – korišćenje ultra-lakih materijala i komponenti od ugljeničkih vlakana, kako bi se unapredio odnos težine i snage i usavršila aerodinamičnost; ili 20-inčne felne sa jednim zavrtnjem za fiksiranje felne, rešenjem koje je tipično u svetu bolida F1 vozila, ali jedinstveno na tržištu drumskih sedana.

Foto: Alfa Romeo

Super-automobil „Biscione-a“, čiji logo je već prepoznatljiv na uniformama vozača Alfa Romeo Racing ORLEN trkačkog tima, specijalni je gost na traci pit-stopa, zajedno sa vozačima Kimijem Rejkonenom i Antonijem Đovinacijem.

U razvojnoj fazi, oni su podržali Alfa Romeo tim putem testiranja koje je bilo usmereno na usavršavanje projekta, a sada odaju počast brendu time što će dočekati u garaži tima najmoćniji automobil koji je Alfa Romeo ikada proizveo.

Foto: Alfa Romeo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar