Drugi svet: Plaćanje parkinga u struji

Auto 02. avg. 202012:07
Podeli:
plaćanje parkinga u struji
Foto: Promo

I dok se Evropa još uvek privikava na upotrebu i punjenje električnih automobila, u Japanu daju primer dodatnih benefita vožnje na struju. Vlasnici električnih vozila mogu da plate parking “doniranjem” struje iz svog vozila.

Protagonista ideje naplate parkinga “u struji” je brend Nissan. Oni su omogućili vlasnicima električnih automobila da tokom posete Nissan Pavljionu u Jokohami, iskoriste novi način plaćanja parkinga, što je samo jedan u nizu koraka da se svetu prikažu brojni benefiti vožnje
sa čistim pogonom.

plaćanje parkinga u struji
Foto: Promo

Sve što je potrebno urade jeste da “doniraju” malu količinu energije iz baterija svojih vozila, a koju će koristiti restoran za posetioce u samom Nisanovom centru. Sistem je prikazan tako što se za svu pripremu hrane koristi struja iz Nisanovih modela “leaf”, kao i putem solarne energije.

Pročitajte još:

Ovaj futuristički centar prostire se na 10.000 kvadratnih metara i emituje nultu emisiju štetnih gasova. Sva energija dolazi iz sistema solarnih panela, a suština je da se posetiocima prikaže Nisanova vizija društva i mobilnosti u bliskoj budućnosti.

plaćanje parkinga u struji
Foto: Promo

U centru su izložena vozila budućnosti, baterije, električni bicikli, a posetiocima je omogućeno da isprobaju prototip nadolazeće generacije ProPilot sistema autonomne vožnje, kao i I2V tehnologiju koja kombinuje informacije iz stvarnog sveta sa virtuelnim, s ciljem da dodatno pomaže vozačima tokom kretanja kroz saobraćaj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar