Test vožnju novog modela rumunske kompanije započeli smo u Beogradu i krenuli put Fruške gore, a kako izgleda Dacia Jogger, možete pogledati u videu iznad. Radi se o potpuno novom automobilu C-segmenta koji je nešto između SUV modela i karavana. To je ujedno i najduža Dacia stvorena za porodice sa više od troje dece, a isto tako predstavlja i najjeftinije rešenje na tržištu za prevoz do sedam putnika.

Jogger je praktično naslednik MPV modela Lodgy, a postavljen je na CMF-B platformu Renaulta koju koriste brojni drugi modeli kao što su Clio, Captur ali i Nissan Juke.

Kako kažu iz kompanije, Jogger ima dužinu karavana, prostranost MPV-a i robusni izgled SUV-a. U Srbiji će biti dostupan u tri nivoa opreme: Essential, Comfort i Extreme, i može da se naruči u više boja: beloj nemetalik i metalik bojama Iron plava, Terracotta smeđa, Comet siva, Moonstone siva i Perla crna. Od motora tu je 1,0-litarski benzinski motor TCe 110 sa 6-stepenim ručnim menjačem. Novi motor smanjene mase odlikuju bolje performanse i obrtni moment od 200 Nm.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Jogger je dostupan i sa benzinsko-plinskim motorom ECO-G 100 sa dometom do 1.000 km. Servisni intervali, troškovi održavanja i kapacitet prtljažnika su isti kao kod verzije sa benzinskim motorom.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Verzija sa sedam sedišta može da se konfiguriše na čak 60 različitih načina zahvaljujući pojedinačno uklonjivim sedištima u trećem redu. Ima kapacitet prtljažnika od 160 litara, odnosno 506 litara kada se preklopi treći red sedišta.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Verzija sa pet sedišta ima zapreminu prtljažnika od 708 litara mereno do vrha poleđine sedišta i čak 1.819 litara sa preklopljenim drugim redom sedišta.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Sledeće godine stiže i prvi hibrid rumunskog brenda, za kog kažu da će biti najjeftiniji sedmosed sa hibridnim pogonom na tržištu. Koristiće 1,6-litarski benzinski motor u kombinaciji sa dva elektromotora.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Što se cena tiče, Dacia Jogger startuje od 14.690 evra za verziju sa pet sedišta i benzinskim motorom u Essential paketu opreme, dok je za ECO-G 100 potrebno izdvojiti 200 evra više. Verzija sa sedam sedišta je doplata od 900 evra, a na vrhu ponude se nalazi sedmosed u Extreme paketu opreme sa cenom od 18.290 evra.

Foto: Marko Joksić/Nova.rs

Prodaja modela Dacia Jogger u Srbiji je počela, a više utisaka o ovom sedmosedu očekujte uskoro, nakon detaljnije test vožnje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram