Foto:Shutterstock/fireflite59

Nemačka stranica Carwow odlučila se na temeljno istraživanje kako bi otkrili koji model automobila se najviše pojavljivao u filmovima. Pobednik je vrlo očigledan, ali ga je teško pogoditi. Ovaj automobil u velikom broju blokbastera igra glavnu ili sporednu ulogu, a Carwow je do rezultata stigao analizom baza podataka IMDB-a i IMCDB-a.

Detaljnim istraživanjem stiglo se do pobednika, a to je američki model Ford Crown Victoria. Ovaj automobil je najčešće korišćen model američke policije između 1997. i 2013. godine, pa se samim tim pojavljuje u velikom broju filmova u tom periodu.

Ford je takođe brend koji se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak 10.363 primeraka ovog proizvođača je prikazano u igranim filmovima, a model Crown Victoria se na ekranu pojavio ukupno 1.019 puta.

Na drugom mestu je brend Chevrolet, a zatim Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep. Od nemačkih automobila, u filmovima se najčešće pojavljuje Mercedes S-Klase sa 758 prikazivanja.

Foto:Shutterstock/Art Konovalov

Kako piše Revija HAK, na drugom mestu je BMW Serije 5 sa 650 filmskih pojavljivanja, dok je na trećem mestu BMW Serije 3 koji se pojavio u svega 8 filmova manje od većeg brata.

Bonus video: Vozili smo Ford EcoSport – Jeftiniji od konkurencije i u full opremi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)