BMW ne odustaje od monovolumena: Predstavljena nova Serija 2 Active Tourer

Auto 07. okt. 202110:18
Podeli:
Foto: Promo/BMW

BMW je otkrio drugu generaciju BMW-a Serije 2 Active Tourer sa osveženim izgledom, poboljšanom tehnologijom i novom linijom motora, a zadržana je FAAR platforma sa prednjim pogonom.

Najočiglednija razlika u odnosu na odlazni model je povećana prednja maska u koju je ugrađen radarski senzor za neke od novih naprednih funkcija asistencije vozaču kao i aktivni vazdušni poklopac za poboljšanu aerodinamiku. Treba spomenuti i nov dizajn prednjih i zadnjih svetala.

Foto: Promo/BMW

Novi Active Tourer je i nešto veći nego pre – 32 milimetara u dužinu, 24 milimetara u širinu i 21 milimetar u visinu. Međuosovinsko rastojanje ostalo je isto, odnosno 2670 milimetara.

Kako piše Auto Klub, najviše izmena primećuje se u kabini, za koju BMW navodi da je inspirisana njihovim vodećim električnim automobilom – iX SUV-om. Ona uključuje jednodelni zakrivljeni ekran koji sadrži 10,25-inčnu digitalnu instrument tablu kao i centralni displej od 10,7 inča. Tu je i BMW-ov najnoviji iDrive infotainment sistem osme generacije, a na interfejsu koji podseća na pametne telefone smeštene su gotovo sve kontrole automobila.

Foto: Promo/BMW

Na taj način su izbačeni mnogi fizički prekidači odlaznog modela, a sve se može prilagoditi tako da dostupan brz pristup uobičajenim funkcijama. Nove funkcije uključuju pomoćnika za satelitsku navigaciju u proširenoj stvarnosti, glasovne kontrole za niz funkcija kao i ažuriranja softvera bežičnim putem.

Foto: Promo/BMW

Nova Serija 2 Active Tourer nudiće se uz četiri konvencionalne pogonske jedinice u vidu benzinaca i dizelaša raspona snage od 136 KS do 218 KS. Sve verzije su uparene sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Foto: Promo/BMW

BMW će uskoro takođe predstaviti i dve plug-in hibridne opcije sa elektromotorom na zadnjoj osovini, u verzijama sa 242 KS i 322 KS, i električnim dometom od 80 kilometara.

Foto: Promo/BMW

Novi BMW Serije 2 Active Tourer će na tržištu biti dostupan od marta sledeće godine, a cene u Nemačkoj kreću od 35.500 evra.

Bonus video: BMW Serije 2 Coupe u akciji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar