Kako najlakše da saznate da li je vaš BMW obuhvaćen opozivom

Auto 29. sep. 202111:46
Podeli:
Foto: Adrian Coco / Shutterstock

Usled sve većeg korišćenja elektronskih sistema u savremenim automobilima, često čujemo da se određena vozila naknadno pozivaju u servis. Ovi pozivi su u poslednjim godinama učestali, iz prostog razloga što moderni automobili u sebi imaju neuporedivo više delova nego vozila kakva poznajemo iz osamdesetih ili devedestih godina prošlog veka. Ukoliko se pitate da li je vaše vozilo obuhvaćeno nekim opozivom, sada to u slučaju BMW brenda, možete lako da proverie i putem interneta.

Svi vozači BMW-a u Srbiji od sada će, uz nekoliko klikova, imati na raspolaganju brze informacije o aktuelnim opozivima i tehničkom unapređenju vozila ukucavanjem broja šasije svog automobila na zvaničnom sajtu BMW Srbija.

U okviru ove procedure vlasnici BMW automobila deo posla završavaće iz fotelje, jer se termin servisiranja vozila, koja su obuhvaćena opozivom, zakazuje onlajn. Sve što treba da urade je da u jasno naznačeno polje unesu broj šasije svog BMW vozila (koji se inače nalazi na samom vozilu, saobraćajnoj dozvoli i polisi osiguranja).

Tako će u bilo kom trenutku moći da proveravaju aktuelne tehničke kampanje i da li se te mere odnose i na njihovo vozilo. Servisiranja su omogućena u svim ovlašćenim BMW servisima.

Osim vozačima BMW automobila, ova usluga uskoro će biti dostupna i onima koji voze modele brenda „MINI“.

Foto: Dimaris / Shutterstock

Unapređenja vozila ili opozivi su mere zasnovane na tolerancijama u dizajnu i prozvodnji, a koje mogu da utiču na bezbedan rad ili kvalitet vozila.

Bonus video: Brza vožnja u novom BMW-u serija 2 coupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar