Auto Express: Hyundai Kona je najbolji automobil

Auto 01. avg. 202112:16
Podeli:
Foto:Uli_Sonntag Hyundai

Hiljade britanskih vozača glasalo je da se model Hyundai Kona proglasi za automobil godine. Prema anketi magazina Auto Express, Kona je takođe proglašena za najbolji mali SUV, a Kona Electric je pobedila u klasi najboljih električnih automobila. Evo u kojim segmentima se gradski krosover posebno istakao.

Anketu vozača već 20 godina organizuje najprodavaniji nedeljni časopis za automobile u Velikoj Britaniji, Auto Express koji poziva vlasnike automobila da svoja vozila ocene u brojnim kategorijama, od pouzdanosti i tehnologije do efikasnosti goriva i svakodnevnih troškova.

Da bi se Hyundai Kona rangirala kao najbolji automobil u anketi, morala je da osvoji odlične ocene u svakoj kategoriji. Model je dobio najbolje ocene za vožnju i rukovanje i bio je drugoplasirani u kategorijama „Pouzdanost i kvalitet izrade“, „Infotainment„, „Povezivanje i elektronika“ i „Motor i menjač“.

Foto:Uli_Sonntag Hyundai

Glavni urednik Auto Express-a, Steve Fowler, rekao je: „Hyundai Kona je proglašena za automobil godine zahvaljujući sveobuhvatnom nizu prednosti, a vlasnici nam govore da vole gotovo sve u vezi ovog malog SUV-a, od lakog upravljanja, fantastičnog infotainmenta i niskih troškova korišćenja, do velike pouzdanosti, elegantnog izgleda i snažnih pogonskih sklopova. Štaviše, kada izdvojimo Konu Electric, otkrićemo da je ovo najbolje ocenjeni električni automobil u našoj anketi, čime smo dobili bolji rezultat i od Nissan Leaf-a i Teslinog Modela 3.

Podsetimo da su krajem 2020. godine, Kona i Kona Electric dobili značajna poboljšanja stila, tehnologije i još mnogo toga. Kona Electric nudi izbor između dve pogonske grupe, sa elektromotorom od 39,2 kWh, 136 KS i dometom od 305 km, ili verzijom od 64 kWh sa 204 KS i dometom od 484 km (VLTP).

A u aprilu je predstavljena i najsnažnija verzija malog krosovera – Kona N sa 280 KS i brojnim trkačkim rešenjima.

Bonus video: Brza vožnja u novom BMW-u Serije 2 Coupe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar