Podeli:
Foto: Promo

Nemački proizvođač ide krupnim koracima ka omasovljenju game električnih modela. Sada su pred nama “e-tron S” i “e-tron S sportback” koji koriste tri elektromotora i nude neverovatne performanse.

Novi “audi e-tron S” i “audi e-tron S sportback” su, prema rečima proizvođača, prvi modeli masovne proizvodnje na svetu sa tri elektromotora. Naime, oba imaju dva elektromotora na zadnjoj i jedan na prednjoj osovini.

Foto: Promo

Oba modela dolaze sa “S” stepenom prenosa u kom je na raspolaganju maksimalna snaga od čak 370 kW, odnosno 503 KS i 973 Nm. Ubrzanje od 4,5 sekundi zaustavlja se na 210 km/h.

Snažna baterija od 95 kWh ima domet od 364 km. Nisko postavljena omogućava niže težište, što posledično dovodi do još veće stabilnosti u brzoj vožnji. Dinamiku na novi nivo podiže i adaptivno vazdušno oslanjanje (S-tuning) koje zavisno od situacije može da podešava visinu vozila u rasponu od 76 mm.

Foto: Promo

Takođe, oba modela su vrlo aerodinamična, čemu dodatno pogoduju i kamere umesto spoljnih retrovizora. Otpor vazduhu kod većeg modela iznosi 0,28 Cd, a kod “S” verzije 0,26 Cd.

Foto: Promo

Saznajte još:

Što se tiče eksterijera, oba modela su šira, odnosno široki rubovi oko točkova dodaju 23 mm. Sportskom stavu posebno doprinose 20-inčni točkovi, dok će u vrhu ponude biti oni od 22 inča.

U kabini dominiraju tamne boje, puno ukrasa od aluminijuma, ali i karbona. Sedišta su sportska i mogu biti kožna ili presvučena Alkantarom. Tu su i tri ekrana koja koriste poslednju generaciju MMI interfejsa.

Foto: Promo

Za najsavremeniju tehnologiju spakovanu u električne, premijum automobile treba izdvojiti od 91.435 evra za “e-tron S”, odnosno od 93.629 evra za “e-tron S sportback”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar