Abarth 595 dobio motor iz Formule 4

Auto 20. jul. 202111:23
Podeli:
Foto:giovannimitolo/ Abarth

Nova specijalna edicija dobila je naziv F595, a pokreće je 1,4 litarski benzinski agregat koji se koristi u Tatuus jednosedima koji učestvuju u italijanskom i nemačkom šampionatu Formule 4. Ovaj model slavi partnerstvo sa kompanijom Tatuus i predstavlja omaž 50. godišnjici Formule Italia koju je dizajnirao Carlo Abarth.

Abarth F595 iz 1,4-litarskog agregata sa turbo punjačem dobija 165 KS i zamišljen je kao automobil koji pruža maksimalne performanse i zabavu ali bez žrtvovanja komfora. Motor koji pokreće ovaj model je u skladu sa Euro 6D normama i razvija maksimalni obrtni moment od 230 Nm već od 2.250 obrtaja u minuti.

Agregat je standardno uparen sa manuelnim menjačem, ali opciono je dostupan i robotizovan ručni menjač sa mogućnošću promena brzina putem poluga iza volana.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 7,3 sekundi kod ručnog menjača, dok je verzija sa robotizovanim menjačem za jednu desetinku sporija, a maksimalna brzina iznosi 217 km/h.

Foto:Simon Palfrader/ Abarth

Abarth F595 je dobio i novi Record Monza Sovrapposto aktivni izduvni sistem za četiri izduvne cevi, po dve sa obe strane i to vertikalno postavljene. Pritisak na dugme sa oznakom škorpiona pojačava zvuk izduvnog sistema, a takođe utiče i na odziv papučice gasa i samo upravljanje automobila.

Foto:Simon Palfrader/ Abarth

Sportski izgled je naglašen Formula točkovima od 17 inča, detaljima u Rally Blue boji i F595 oznakama, a nova specijalna edicija Abartha biće dostupna kao hečbek i kabriolet.

Bonus video: Leteći automobil u Slovačkoj 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar