(FOTO) Kako izgleda kad u Zrenjaninu napuniš kadu za kupanje

Lifestyle 16. apr. 202113:02 > 13:47
Podeli:
Foto:N1

Voda u Zrenjaninu je zvanično neispravna za piće već 17 godina, iako taj problem postoji mnogo duže. Jedna slika najbolje dočarava sa čim su stanovnici ovog grada osuđeni da žive.

Devojka iz Zrenjanina podelila je fotografiju svoje kade na kojoj se vidi kako se kupa u vodi braon boje.

„Mi, Zrenjaninci smo otporni na metke“, napisala je.

Voda u Zrenjaninu 2004. godine zabranjena je za piće i spremanje hrane. Razlog je bio prekomerna količina arsena koji je otkriven analizom vode.

Pročitajte još:

Gradske vlasti su za izgradnju fabrike vode potpisivali ugovore sa firmama iz Čikaga i Nemačke, koji su propali. Onda je potpisan ugovor sa konzorcijumom Gruppo Zilio iz Novog Sada i Sinerteh iz Beograda za izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode. Pušteno je u rad 2017. godine.

Međutim, Gruppo Zilio su zatim podneli tužbu protiv Ministarstva zdravlja jer je odbijalo da izda saglasnost sanitarne inspekcije na tehničku dokumentaciju fabrike.

Postrojenje je iznova pušteno u rad 2018. godine, ali je tokom aprila 2019. zaustavljeno zbog mehaničkog zagađenja sirove vode iz bunara koje je pretilo da ošteti opremu.

U februaru prošle godine su  tri osobe privedene jer se sumnjiče za zloupotrebe u vezi sa fabrikom vode u Zrenjaninu. A „šlag na tortu“ hronologije užasa u Zrenjaninu je decembar 2020. kada je deo pogona eksplodirao.

Stručnjaci Republičkog zavoda za sudska veštačenja utvrdili su da je uzrok eksplozije u kojoj su povređena dva radnika deflagracija, odnosno brzo sagorevanje gasa u objektu za dezinfekciju vode i pumpanje u vodovod.

A u međuvremenu, Zrenjaninci su i dalje osuđeni na „braon vodu“, koja nije ni za ispiranje WC-a. Kako reče neko – na Marsu pronađena voda, Zrenjanin izneverovao.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar