Serena Vilijams; Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Teniska zvezda Serena Vilijams trudi se da održi formu i u izolaciji, a u tome joj pomaže njena sestra Venus.

Serena Vilijams je na svom Instagram profilu pokazala nekoliko efektnih vežbi istezanja koje pomažu da se izbegnu bolovi u leđima i druge zdravstvene tegobe uzrokovane (pre)dugim sedenjem i nedovoljnom fizičkom aktivnošću.

„Za mene je to postizanje fleksibilnosti, otklanjanje ukočenosti i pokušaju da sve nastavi da funkcioniše kako treba. Volim da sam flaksibilna, jako je zabavno“, rekla je Serena koja se na snimku fokusira na donji deo tela, zadnjicu i butine, ali isteže i kičmu, vrat, ruke…

 

Vežbe nisu komplikovane ni naporne, svako može da ih uradi, međutim, preporuka je da naučite da ih radite kao Serena, ispitujući mogućnosti svog tela, razmrdavajući zategnute tačke, pokušavajući da u svakoj pozi za još malo podignete granicu…

Pročitajte još:

Stručnjaci savetuju da se pre istezanja zagrejete brzim hodanjem, trčanjem ili vožnjom bicikla u trajanju od 5 do 10 minuta, ili da ispratite Serenin karantinski trening koji je ovih dana odradila sa svojom sestrom, Venus Vilijams. Doduše, Venus je zadavala vežbe, Serena je više zabušavala.

Sestre počinju vežbama za ruke s tegovima (odnosno flašama vina), slede bočni plank i „čamac“… Serija se ponavlja tri puta i svaka vežba je jedna od onih koje aktiviraju skoro celo telo i mogu da zamene gomulu drugih. Pogledajte kako se pravilno izvode.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: