Dorajaki palačinke: Savršenstvo ukusa pahuljaste bucke

Gastro 12. apr. 202119:49
Podeli:
Recept za fenomenalne dorayaki palačinke koje se tope u ustima
Foto:Shutterstock

Dorajaki (dorayaki) palačinke su tradicionalna poslastica u zemlji izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča - između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki pasulja i tako se služi.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu možete da je zamenite džemom ili čokoladnim kremom.

Vrlo lako se pripremaju, a sastojke već imate u špajzu.

Sastojci za dorajaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 čajna kašičica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji

Priprema:
1. Jaja pomešajte sa šećerom i medom i izmešajte.

2. Sodu bikarbonu otopite u vodi ili mleku. Dobro promešajte pa smesu ulijte u jaja.

3. Brašno polako dodajte u jaja uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.

4. Zagrejte pleh s malo biljnog ulja i dodajte smesu za palačinke.

5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinu da se pojavljuju mehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju s obe strane.

6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.

7. Namaz po želji obilno stavite između dve palačinke i poslužite toplo.

Prijatno!

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar