Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Twitter

Vest da je voditeljka Jovana Joksimović postala novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga izazvala je veoma burne reakcije javnosti, a posebno nadahnuti za komentarisanje ove informacije bili su korisnici društvene mreže Tviter.

Pročitajte još:

Naime, kako se navodi Tanjug je sada u vlasništvu firme  “TAČNO” d.o.o, čiji je direktor Manja Grčić, inače bliske saradnice pevača Željka Joksimovića, koji je navodno novi vlasnik Novinske agencije Tanjug.

„Kako Tanjug javlja… nema nam spasa“, „Kako je moguće da jedan pevač ima novca da kupi prestižni Tanjug“, „Kako Tanjug javlja Jovana i Željko Joksimović dele dva čena belog luka na kraju meseca“, samo su neki komentari tviteraša.


„Tanjug kao porodični biznis. Za bolje i nije“, „Ružičasti Tanjug“, „S obzirom gde živimo mene više čudi da novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga nije Jutka“, „Kako Tanjug javlja muž mi je kupio Tanjug za 8.mart“, nizali su se komentari na pomenutoj društvenoj mreži.


Jovana Joksimović izjavila je da joj je čast što se nalazi, kako kaže, u društvu najboljih.

“Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih događaja u zemlji, regionu i svetu“, kaže Jovana Joksimović, a prenosi Tanjug.

Svi Tanjugovi servisi su sada registrovani na firmu “TAČNO” d.o.o, čiji je direktor Manja Grčić.

Prema ugovoru sa Republičkom direkcijom za imovinu, žigovi Tanjuga ustupljeni su na korišćenje preduzeću “TAČNO” na deset godina. A, pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini i druga imovinska prava pripadaju Republičkoj direkciji za imovinu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.