Živić se lavovski bori sa koronom, a svojevremeno je pobedio i zloćudni tumor

Sudbine 04. okt. 202110:26 > 08. okt. 2021 12:33
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević

Popularni glumac Marko Živić koji je po drugi put hospitalizovan zbog koronavirusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" nalazi se u teškom stanju, potvrđeno je za Nova.rs. Živić ima obostranu upalu pluća, a u subotu je morao da bude i intubiran. Kako izvor za Nova.rs navodi, glumac je u nedelju ujutro ekstubiran. S obzirom na ranije operacije koje je imao, u teškom je opštem stanju. U teškom je i psihičkom stanju.

Svojevremeno se borio i sa zloćudnim tumorom. Živić je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želuca.

PROČITAJTE JOŠ

Jednom prilikom se, gostujući u emisiji “Preživeli“, prisetio teškog razdbolja u životu, kada je otkrio da ima karcinom.

„Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu“, rekao je Živić tom prilikom.

Ispričao je da mu je noć pred operaciju bilo najteže.

„Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim“, rekao je glumac.

Ispričao je i da nikada nije posustajao, čak i kada je bilo teško. Govorio je da je plakao jer je „vezan“ za krevet.

„Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage“, ispričao je glumac.

BONUS VIDEO: Biković o Rusiji, skandalima i politici

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar