Borba Marka Živića koja će vas inspirisati da živite punim plućima

Podeli:
Marko Živić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Ispovest poznatog glumca Marka Živića u jednoj emisiji, gde govori kako je pobedio opaku bolest jeste motivacija svakoj osobi koja sebe ponekad zaboravi usred vremena koje donosi poslovni svet 21. veka. Lomove koje je preživeo tokom procesa borbe za goli život, jesu motivacije koje mogu pomoći svakome ko je nekada zbog obaveza ili nedovoljno slobodnog vremena zaboravio na sebe i svoje zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ

Markova priča je neverovatna, pokazao je borbenost koja se ne viđa svakoga dana, ali i ranjivost koja je potrebna svakom čoveku, da razume težinu problema sa kojom se nosi, a da ne poklekne, već da se suoči sa svojom istinom, što je on učinio i podelio sa auditorijumom u životnoj ispovesti, u jednoj emisiji.

„Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu“, rekao je Živić te nastavio:

„Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.“

Ono šta ga je učinilo borcem i nepresušnim izvorom inspiracije jeste da je samo mesec dana nakon teške intervencije igrao predstavu.

Marko Živić Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže ali ja sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: “Je l’ može on da se smiri”, a on im je samo rekao: “Ne. Ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori”.

„I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje – ispričao je glumac i dodao da je tokom svog oporavka često vedrim duhom bodrio i ostale bolesnike, one koji su posustali u borbi za život:

„Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage.“

Njegova životna priča je ohrabrujuća i pokazatelj da se i u najtežim trenucima mogu naći rešenje.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar