Britani Marfi
Britani Marfi Foto:EPA/TRACEY NEARMY

Ni danas nikome nije jasno šta se zaista dogodilo.

Glumica Britani Marfi preminula je 20. decembra 2009. godine u 33. godini života.

PROČITAJTE JOŠ:

U zvaničnom lekarskom izveštaju navedeno je da je umrla od upale pluća i anemije, ali je njena smrt i dalje obavijena velom tajne.

Njeni roditelji je u nekoliko navrata su izjavili da smatraju da im je ćerka ubijena, a sumnje su dodatno podgrejane kada je glumičin suprug Sajmon Mondžak preminuo pet meseci kasnije u istoj prostoriji, a uzrok smrti bile su takođe upala pluća i anemija.

Britani Marfi
Britani Marfi Foto:EPA/TRACEY NEARMY

Nakon što je Britanin otac preminuo, njen polubrat Toni Bertoloti nastavlja da istražuje njenu smrt. On je istakao da je Britani izgledala kao zdrava devojka, a najviše mu je smetalo to što je preminula dok su njeni suprug i majka bili pored nje i nisu je odvezli u bolnicu koja im nije bila daleko.

Kasnije se pričalo da je glumica mogla da preživi samo da su ranije pozvali Hitnu pomoć, a kao glavni razlog se spominjalo to što se glumica navodno panično bojala paparaca, te je odbijala medicinsku pomoć.

„Mislim da je ona ubijena. Ko ju je ubio? Nije umrla prirodnom smrću”, rekao je Toni svojevremeno za „Mail Online“.

Kako su preneli strani mediji, njena majka je spominjala i prisustvo toksične buđi u ćerkinoj kući, ali su mrtvozornici isključili to kao mogući uzrok smrti.

Polubrat glumice jednom prilikom je izneo sumnje i da je njena smrt povezana sa velikim dugom koji je imao njen suprug. On je, navodno, imao šestocifreni dug, a kako je Toni rekao, mnogi su njegovu polusestru videli kao način da dođu do novca, kao i to da je mnogima više vredela mrtva nego živa.

„Morate da gledate ko skuplja novac. Ne znam. Svaki put kad se njen film emituje, neko dobija pare. Ko ima novac, taj zna istinu. Oko Britani je bila grupa od 15-30 ljudi i reći ćete mi da niko ne zna ništa? Šalite li se? Kada bih imao novca da pravilno istražim njenu smrt, sve bih ih obišao, ali oni ne bi ni pričali sa mnom”, zaključio je tada Toni Bertoloti.

U oktobru pore dve godine objavljen je i dokumentarni film pod nazivom „Šta se dogodilo Britani Marfi?“, u kom su autori pokušavali da odgonetnu misteriju glumičine smrti.

„Njene oči su izgledale toliko tužno. Nije bila svoja, bila je u bolovima… Kao bambi koji ne uspeva da stane na noge“, rekla je u dokumentarcu Trista Džordan, koja je sa Britani sarađivala na psihološkom trileru “Something Wicked”, a čije je snimanje završeno samo nekoliko meseci pre nego što je Marfi preminula, piše CNN.

Podsećamo, Britani Marfi ostvarila je uloge u mnogim poznatim filmovima kao što su „Otkačena plavuša“, „Neprilagođena“, „Osam milja“, „Grad greha“, „Mala crna knjiga“, „Napuštena“, „Upravo venčani“ i drugim.

BONUS VIDEO: Sloboda Mićalović o ulozi u kazahstanskom filmu Suncokret

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)