Foto: Printscreen You Tube/ trista300

Skončala je sama i zaboravljena od svih.

Pevačica Jadranka Stojaković proslavila se velikim hitovima koji su i danas veoma slušani.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što te nema“, „Ima neka tajna veza“, „Sve smo mogli mi“ amo su neki od njih, a mnogi ne znaju da su pevačici život obeležile tragedije.

„Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji“, rekla je ona jednom prilikom.

Karijeru je započela nastupajući u džez klubovima u Americi, da bi zahvaljujući svom velikom talentu stigla i do Japana.

Ipak, sve je prekinuo rat koji se devedesetih dogodio u Jugoslaviji jer, kako je sama ispričala, nije mogla da peva ne znajući kako je njena porodica i da li su uopšte živi.

U Japanu je na kraju provela 23 godine, a za vreme rata oduzet joj je stan u Sarajevu, a nedugo nakon toga desila se i tragedija koja joj je zauvek promenila život.

Naime, Jadranki su javili da joj je preminula sestra, te je ona odmah doputovala iz Japana kako bi se zauvek oprostila od nje.

Kada su krenuli na sahranu, nije ni slutila da će se dogoditi još jedna nezamisliva tragedija. U automobilu koji je išao ispred njenog, u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra.

Nekako je uspela da nastavi dalje, a onda je 2010. godine prilikom izlaska na binu doživela povredu, nakon čega joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

„Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna“, rekla je ona za „Dnevni avaz“ u jednom od svojih poslednjih intervjua.

„Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu“, zaključila je pevačica.

Jadranka Stojaković Foto: N1

Tada je rekla i da je svesna toga da su je mnogi zaboravili, te da se ne seća kada joj je poslednji put neko došao u posetu.

Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine.

BONUS VIDEO: Ivana Selakov o izboru za „Pesmu Evrovizije“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Svi komentari (5)