Radovan Miljanić i Boris Komnenić bili nerazdvojni: Obojica umrli za 6 meseci

Sudbine 26. okt. 202114:28 > 14:47
Podeli:
Radovan Miljanić i Boris Komnenić Foto: Nova.rs, E-stock

Dramski umetnik Radovan Miljanić preminuo je juče u 69. godini, potvrđeno je portalu Nova.rs iz Narodnog pozorišta. Bio je kum glumca Borisa Komnenića, koji je preminuo pre samo šest meseci.

Boris Komnenić preminuo je u martu ove godine, a posebno emotivna scena je bila kad je Radovan Miljanić zagrlio i pokušao da uteši Komnenićevu ćerku Niku, jer poznato je da je postojalo veliko prijateljstvo između ta dva glumca.

PROČITAJTE JOŠ

Na komemoraciji koja je tada održana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu prisustvoao je veliki broj kolega, ali posebnu pažnju privukla je scena kada je Miljanića i Komnenićeve ćerke.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tom prilikom Radovan se podsetio studentskih dana, kada je bio nerazdvojan sa Komnenićem.

Radovan Miljanić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ko je Radovan Miljanić?

Filmski, pozorišni i televizijski glumac bio je dugogodišnji član ansambla Narodnog pozprišta u Beogradu.

Radovan Miljanić rođen je 24. februara 1952. godine u Pančevu. Tokom karijere odigrao je brojne uloge na sceni matičnog teatra, među kojima se posebno ističu one u komadima „Velika drama“, „Tesla ili prilagođavanje anđelima“…

Osim u teatru, ostvario je veliki broj rola na televiziji i na velikom platnu. Prvu ulogu odigrao je 1972. godine u TV filmu „Sinovi“. Igrao je u poznatim serijama, kakve su „Sivi dom“ i „Bolji život“, ali i filmovima, kakvi su bili „Čavka“ ili „Direktan prenos“.

BONUS VIDEO: Marina Tucaković: „Kršim pravila, briga me za sve“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar