Extra Nena, Ekstra Nena
Extra Nena na takmičenju za pesmu Evrovizije 1992. godine Foto: Printscreen/YouTube/Djordje Nikolic

Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, tokom života doživela je mnoge tragične događaje.

Snežana je muzičko obrazovanje stekla u muzičkoj školi „Slavenski“ u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zahvaljujući neobičnoj boji glasa uspešno se oprobala u različitim muzičkim žanrovima i to pevajući na nekoliko svetskih jezika.

Snimila je jedanaest albuma, a zapažen uspeh postigla je na nastupu na „Pesmi Evrovizije“ u Švedskoj 1992. godine.

Pored pevanja oprobala se i kao glumica i ostvarila je niz uloga na televiziji, ali i u pozorištu.

Dobitnik je zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, a učestvovala je i u mnogim humanitarnim akcijama.

Snežana je objavila tri knjige bajki i pesama: „Zaljubljena tetka“, „Put do srca“ i „Ne zaboravi me“.

Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu, a magistrirala je na Fakultetu za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend u Beogradu.

O privatnom životu Berićeve malo se zna, međutum, ono što je poznato javnosti i vezano je za život pevačice nije nimalo bajkovito.

Nena je sa samo šesnaest godina ostala bez roditelja i kroz život se snalazila sama, pritom je vodila brigu i o svojoj sestri.

Kako bi preživala za vreme studentskih dana pevala je u hotelu „Taš“.

Ona se 2009. godine udala za Miroljuba Jevtića koji je bio na funkciji zamenika direktora „Železnice Srbije“:

„Danas smo se upoznali, za sedam dana ponovo videli, a osmog dana rešili smo da se venčamo. I venčali smo se. Ne mogu sad da kažem da mi se dopala njegova kosa ili visina. Ne! Jednostavno sam osetila da je to neko s kim vredi provesti život. Prijatelj mi kaže: ‘Vi ste kao latino serija.‘ To je istina. Sad ne brinem ni o čemu. Imam čuvara. Na meni je samo da učestvujem u životu i da budem bolja nego što jesam. Moj muž je na prvom mestu. Ravnopravno razgovaramo o svemu. On jeste doktor nauka iz oblasti saobraćaja i menadžmenta i redovni profesor na Univerzitetu, ali njegova struka meni nije apstraktna. I ja sam, takođe, u akademskoj oblasti.“

Međutim, i kada je reč o ljubavi situacija nije bila onakva kakva se priželjuje i brak između Nene i njenog supruga raspao se pre prve godišnjice.

„Bila sam u braku, nažalost, jako kratko jer smatram da, kada se ne podudaraju iste dimenzije, treba se razdvojiti“, naglasila je Nena u jednoj TV emisiji.

Eksta Nena se na scenu vratila 2019. godine sa pesmom „Još ti čujem glas“, kada je učestvovala na muzičkom takmičenju „Beovizija“, a tom periodu izdala je svoj dvanaesti po redu studijski album.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših prirodnih pevačica

Komentari

Svi komentari (0)