Tereza Kesovija Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Slavna pevačica Tereza Kesovija izgradila je bogatu muzičku karijeru u kojoj je otpevala brojne velike hitove.

Pored uspešne karijere duge čak pedeset godina, život popularne pevačice obeležile su i brojne tragedije i teški momenti.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen život započeo je gubitkom jer je njena majka preminula manje od mesec dana nakon što ju je rodila.

Tereza nikada nije saznala tačan uzrok majčine smrti.

„Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse, i trovanja pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt“, ispričala je pevačica svojevremeno za hrvatske medije.

Godinu dana nakon smrti Terezine majke, njen otac oženio se mladom udovicom Jelom koja je bila 10 godina starija od njega i nije mogla da ima dece, pa je Terezi i njenom starijem bratu pružila bezgraničnu ljubav.

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Tereza je upoznala svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.

Njihova ljubav nije opstala, te su se nakon nekog perioda koji su proveli zajedno razveli.

Nakon razvoda od svog prvog supruga, Tereza se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak.

Njen život obeležila je još jedna velika tragedija. Naime, Kesoviji je poginuo brat u saobraćajnoj nesreći. Do ove nesreće došlo je 1974. godine, a pevačica je za gubitak saznala dok je snimala spot u Nemačkoj.

Terezija Kesovija Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ubrzo nakon toga doživela je još jedan gubitak jer je ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, kada je njihova maćeha Jela preminula.

Za Terezu ovde nije bio kraj životnim nedaćama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu. Kako su se stvari dodatno komplikovale, morala je da operiše i glasne žice. Nakon ovih izazovnih momenata, 2010. godine čuvena pevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

BONUS VIDEO: Pevao je o miru, a ceo svet je plakao kada je otišao

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)