Vesna Pećanac Foto: Printscreen

Vesna se jedno vreme hranila u Narodnoj kuhinji.

Glumica Vesna Pećanac ostvarila je zapažene uloge u filmovima „Čudo neviđeno“ i „Lepota poroka“ koje je režirao njen suprug Živko Nikolić sa kojim je dobila dva sina.

PROČITAJTE JOŠ

Domaća publika pamti je i po ulozi Jeke u legendarnoj seriji „Đekna“, a iako je uvek govorila da glumu obožava i da je se nikada neće odreći, život je ipak odveo drugim putem.

Naime, za kratko vreme Vesna je ostala bez oba roditelja, kao i bez supruga koji je preminuo 2001. godine. Nakon toga je Vesna pala u duboku depresiju i povukla se iz glume, a kao jedan od glavnih razloga je navela to što više „nije mogla da podnese da gleda ljude kako se smeju“.

„U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: ‘Meni su svi bedemi srušeni’. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: ‘Odigraj to na sceni. I to je život’“, rekla je ona jednom prilikom za „Novosti“.

Vesna Pećanac

Nakon ovoga, 2006. godine u javnosti su se pojavile priče da Vesnu zlostavlja sin, zbog čega je pomoć potražila u prihvatilištu.

„Posle smrti supruga, plodnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, Vesna živi strašnim životom i neprestano vodi bitku sa sinom koji je više puta verbalno, pa čak i fizički maltretirao“, rekao je izvor blizak glumici tada za Press.

„Jadna žena nije imala izlaza i pobegla je od kuće. Utočište i dom je našla u jednoj nevladinoj organizaciji, koja je spasla od nasilja prihvatajući je pod svoj krov. Vesnin životni put je postao veoma težak neposredno posle Živkove smrti. Osamdesetih godina Pećančeva je otišla u Ameriku sa sinovima i mužem. Stigavši u Holivud, videli su da tu za njih nema mesta. Pokupili su se jednog dana i krenuli nazad za Jugoslaviju. Otišli su u Crnu Goru, gde je Živko i umro 2001. godine. Nakon suprugove smrti, glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Tada su i počele njene muke, koje su se, eto, završile u prihvatilištu za žrtve nasilja“, rekao je tada izvor.

Ipak, Vesna nikada nije želela da komentariše ove navode.

Glumica je 2021. godine doživela i saobraćajnu nezgodu, kada joj je polomljeno pet rebara, a po prijemu u bolnicu ustanovljeno je da ima i koronu. Javnost je o svemu, putem Fejsbuka, obavestio upravo njen sin.

Početkom ove godine isplivale su i fotografije na kojima je Vesna u Narodnoj kuhinji, što je imalo veliki odjek u javnosti. Epilog ovoga bilo je to da je glumica dobila crnogorsko državljanstvo.

BONUS VIDEO: TOP 5 najburnijih razvoda na estradi 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar