Šeron Tejt Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Šeron Tejt bila je nada Holivuda koja je još od najranijih dana osvojila publiku lepotom, a onda i glumačkim talentom. Bila je supruga čuvenog reditelja Romana Polanskog sa kojim je čekala dete, a uspon i srećan porodični život prekinula je velika tragedija kada je holivudska lepotica u postala žrtva sekte zvane "Porodica".

Jedan dan obeležio je živote mnogih ljudi – 8. avgust 1969. godine, kada je zabeležena jedna od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi.

PROČITAJTE JOŠ:

Kobnog dana u stravičnom potezu koji su izvršili članovi kulta „Porodica“ Čarlsa Mensona na Beverli Hilsu život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Šeron Tejt.

Šeron je važila za jednu od najlepših žena filmske industrije. Mlada glumica je bila supruga mladog reditelja Romana Polanskog i baš u tom periodu čekala je prinovu i odbrojavala poslednje dane do porođaja.

U noći kada je dođlo da ove velike tragedije Šeron je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući. U napadu članova ovog kulta nesrećna glumica je izbodena nasmrt, a obdukciijom je naknadno utvrđeno da je zadobila čak 16 uboda nožem.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu i odmalena je plenila pažnju svojom lepotom i šarmom, pa je prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci. Ovi prvi zanačajni momenti u svetu mode odredili su njen kasniji poziv. Jako mlada počela ja eda radi kao mode, a brzo nakon toga počele su da pristižu i prve ponude za filmove.

Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu „Eye of the Devil“, kada je produkcija koja je radila film ostala zapanjena njenom lepotom i glumačkim talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac „All eyes on Sharon Tate“, kojim je najavljeno da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Nedugo nakon premijere, Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog, koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno, a onda su se i zaljubili. Venčali su se 1968. godine, a njihova ljubav privukla je ogromnu pažnju javnosti.

Šeron Tejt, Roman Polanski Foto: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Krajem godine, Šeron je ostala trudna i zajedno sa svojim suprugom počela je da živi u vili na Beverli Hilsu gde su opremili svoj dom.

I dok je njihov život izgledao idilično, u avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja, Šeron je nastradala u nesreći. Planirala je dolazak na svet svog prvog deteta i odmarala se u društvu nekolicine bliskih prijatelja kada su ćlanovi kulta „Porodica“ Čarlsa Mensona, po njegovoj naredbi, odlučili da usmrte sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u umu ozloglašenog ubice predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt, Roman Polanski Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima, kako su tada pisali mediji. Članovi kulta nisu se obazirali na to što je glumica trudna, već su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Čarls Menson Foto: John Malmin / John Malmin / Los / Newscom / Profimedia

Nakon ove tragedije u kojoj je nastradala njegova supruga i dete koje su čekali, život Romana Polanskog nikada više nije bio isti.

Uprkos brojnim optužbama na njegov račun, ali i priznanjima i burnom životnom pričom, Polanski je sve ove godine nastavio da snima uspešne i nagrađivane filmove s velikim zvezdama poput Džodi Foster, Kejt Vinslet, Pirsom Brosnanom, a jedno od poslednjih ostvarenja je film koji je njegova ekipa snimala u Švajcarskoj „The Palace“ u kom ulogu ima i Miki Rurk.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)