Belma Lizde-Kurt Foto:printscreen/Youtube/"Lud, zbunjen, normalan"

O ovome nikada nije želela da govori.

Glumica Belma Lizde Kurt proslavila se ulogom kućne pomoćnice Rabije Bubić Bube u humorističkoj seriji „Lud, zbunjen, normalan“.

PROČITAJTE JOŠ:

I dok je sve zasmejavaola, mnogi i nisu znali da je Belma preživela porodičnu tragediju.

Naime, pre 12 godina njen desetogodišnji sin Jan Isak je preminuo.

Dečak je tada bio u poseti rodbini u Kanadi i sa svojom šezdesettrogodišnjom rođakom krenuo je u vožnju kajakom koji se kasnije prevrnuo, prenela je tada „Azra“.

kako su tada pisali mediji, suprug nestale žene je pozvao policiju, nakon čega je usledila masovna potraga helikopterima i čamcima.

Prevrnuti kajak uočen je tek sutradan oko četiri sata ujutru, a žena i dečak su pronađeni šest sati kasnije pored podvodnog grebena.

lma Lizde-Kurt Foto:N1

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

Glumica i njen suprug, reditelj Aleš Kurt nikada nisu govorili o ovoj tragediji, već su se usmerili ka odgajanju mlađe ćerke Ume.

Osim bavljenja glumom, Belma se posvetila i modi, a inspiracija joj je upravo njena ćerka po kojoj je jednu modnu liniju nazvala „Umin ormar“.

„Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica“, ispričala je glumica jednom prilikom za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Svi komentari (0)