Ljiljana Jakšić Foto: Zoran Lončarević

Njena životna priča je inspirisala mnoge.

Ljiljana Jakšić godinama pravi dobar štimung u boemskoj četvrti Skadarliji, a javnost je zna i kao Salvetu u serijalu „Kursadžije“.

PROČITAJTE JOŠ:

Glumica je oduševila naciju kada je u 52. godini rodila ćerku kojoj je dala ime Darija.

Nedavno je govorila o tome kako je njena ćerka pobožna.

„Ona ide na veronauku i to joj je jedan od omiljenih predmeta. Jako mi je drago da je to zanima. Odlazak u crkvu bi trebalo da postane običaj. Ona se i sama seti i čak i mene podseti. Da shvati da je poštovanje mnogo važno, da je ljubav najvažnija od svega i da je neki lep način ophođenja i komunikacije važniji od svega“, ispričala je Ljiljana, preneo je Kurir.

Darija je majci centar sveta, i kada joj je najteže.

„Nisam baš odlučila da to bude u ovim godinama, nego su se okolnosti namestile. Od prvog trenutka i pre nego što se desilo i dan-danas, ja sam presrećna žena. Darijin osmeh, ne njena reč, već samo pogled i misao o njoj je nešto što mi čini život radosnim. Ni u trenucima kada mislim da ne stižem, da padam od umora, da ne mogu više, kad pomislim da mi je iscurila sva energija, kad je ona u pitanju nađe se snaga. A uvek je ona u pitanju. I kad radim – radim jer je to neophodno zbog nas dve, zbog naše male porodice. Kada idemo u obilazak ili gde već, potrudim se da njoj prija, da nju to nešto nauči, sva je akcija usmerena na to da njoj bude dobro, da nama bude dobro“, izjavila je Jakšićeva ranije za Blic i dodala kako nema nikakvu pomoć od Darijinog oca, sa kojim nije u kontaktu.

Ljiljana Jakšić Foto: Zoran Lončarević

„Ne. Nemam čak ni dečji dodatak. Kad radim, visina moje zarade mi ne daje na to pravo. Ne znam da li postoji ikakva pomoć za samohrane roditelje. Srećom da sam tip štediše, pa se snalazim nekako“, rekla je Salveta, koja ne krivi svog bivšeg partnera zbog njegove odluke da se povuče.

„Ja nisam ta koja vrši procenu njegovog opravdanja, ja čak ne želim da se bavim njegovim opravdanjem. To je njegova odluka, njegovo je pravo da odluči da li nešto hoće ili neće da uradi i to je i njegov problem. To je naravno jedna od stvari koja može da zaboli u životu, svi mi imamo te situacije u životu, sa tim se čovek mora izboriti, prihvatiti, nastaviti dalje. Najvažnije je prihvatanje“, istakla je Ljiljana.

BONUS VIDEO ISPOVEST „Vidim da je danas u Srbiji sasvim normalno da se preko veza otimaju deca majkama“: Sindi o frapantnim detaljima dugogodišnje borbe za starateljstvo