Bojana Maljević Foto: Zoran Lončarević

Glumica Bojana Maljević podržala je putem Tvitera kampanju #nisamprijavila koja je osmišljena kako bi žene iz celog regiona progovorile o razlozima zbog kojih se nisu osetile sigurnim da prijave nasilnike.

Kampanja je započeta juče, a na Tviteru je pod heštegom #nisamprijavila već moguće pročitati preko deset hiljada ispovesti žena širom regiona koje objašnjavaju zašto zlostavljanje nisu prijavile nadležnim institucijama.

PROČITAJTE JOŠ

Maljevićeva je podelila svoju priču i otkrila zbog čega je postupila slično kao hiljade drugih žena na ovim prostorima.

„Najkraće: #nisamprijavila jer nisam želela da uznemirim roditelje. #nisamprijavila jer nisam želela da uznemirim sinove. #nisamprijavila jer sam u životu, medijima i društvu doživljavala i druge, različite oblike nasilničkog ponašanja. Ispričala jesam. Ponešto i kroz filmove“, napisala je glumica.

Podsetimo, ova kampanja je pokrenuta kao odgovor na priču o reperu Numeru koji je navodno godinu i po dana maltretirao i fizički i psihički zlostavljao svoju tadašnju devojku. Sestra devojke koja je zbog tog iskustva pokušala da izvrši samoubistvo juče je ispričala kako je dočekana u policijskoj stanici.

„Moja sestra je juče došla kod vas sa punim poverenjem i vapajem da joj pomognete, a vi ste je poslali kući uz savet „da nema dokaze da ju je tukao i da ide kući i proba da zaboravi. Nakon što sam vas javno prozvala zbog toga što devojci niste pomogli i nakon što se ime vaše stanice policije našlo u medijima, dali ste sebi za pravo da je zovete na telefon i žalite se sto sam to uradila?!“, počela je Nina Stojaković i dodala:

„Zašto ste je doveli u zabludu i govorili joj da je kasno jer je proslo više od 24 sata i da ona nema dokaze jer „nema slike“, iako vam je rekla da ima svedoke i izveštaje psihijatra. Nije njen posao da prikuplja dokaze NEGO VAŠ. Moja sestra je ispoštovala procedure i zakone ove zemlje i prvo došla kod VAS, a ja sam u javnost izašla nakon sto ste od nje napravili budalu. Iskustvo me je naučilo da institucije u ovoj zemlji rade samo i iskljucivo pod pritiskom javnosti“, zaključila je Stojakovićeva u jučerašnjoj objavi na Tviteru.

Nakon toga, oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld koja je prošle godine optužila Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine.

„#NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti“, napisala je Danijela.

BONUS VIDEO: Branislav Lečić se brani – kolege mu okreću leđa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar