Ana Bekuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslednjih dana je nasilje nad ženama jedna od glavnih tema u domaćim medijima.

Nakon što je silovatelj povratnik, Igor Milošević, pušten na slobodu, žene su postale uplašene.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo nekoliko dana kasnije tiktokerka Una Kablar podelila je na svom profilu uznemirujuće fotografije i snimke njene sestre Sare, koju je muž pretukao.

Zbog ovoga se podigla velika prašina u medijima, kako bi se svest o nasilju i silovanju podigla, a i mnoge javne ličnosti su se oglasile ovim povodom.

Tako je među poslednjima ovakve stravične događaje prokomentarisala pevačica Ana Bekuta, koja je na svom Tviter nalogu uputila podršku svim ženama koje su pretrpele nasilje.

„Devojke, žene, devojčice, vreme je za revoluciju! Ne možemo, ne smemo i ne treba više da ćutimo i gledamo kako se iz dana u dan žene oko nas ponižavaju, maltretiraju, siluju i biju. Osuđeni silovatelji moraju biti hemijski kastrirani i tako fizički trajno onemogućeni da ponove svoje zlodelo. Ja se zalažem i apelujem da se takav zakon u našoj zemlji donese odmah! Drugog izbora očito nema. Neću da živim u društvu i na planeti gde je žena građanin drugog reda, gde svaki dan čitam vesti o silovanju i fizičkom nasilju nad ženama i gde se svaki dan traži opravdanje za pakao koji preživljavaju. ‘Ali ona je…’, ‘Ali, ima druga strana…’, ‘Ali, mogla je…’ Marš bre! Nema ali, nema ali i nema opravdanja. Silovatelji i nasilnici nisu samo manijaci s ulice, silovatelji i nasilnici su u porodicama, školama, na fakultetima i poslovima. Na svim tim mestima su i žene kojima se ne veruje i koje se ućutkuju metodom ‘ali’. Nema ali i više nema vremena da ćutimo. Zauvek na vašoj strani, Ana Bekuta“, napisala je pevačica.

Ovo nije prvi put da Ana Bekuta javno podržava devojke koje su pretrpele nasilje. Podsetimo da je ona među prvima pružila podršku glumici Mileni Radulović, a kasnije i Ivi Ilinčić, koje su optužile svog nekadašnjeg učitelja glume Miku Aleksića za silovanje.

Pevačica je tada objavila svoju fotografiju na kojoj je ispisala na dlanu “Nisi sama”.

BONUS VIDEO: 23 žene žrtve partnerskih ubistava u 2022: Kada smo oguglali na nasilje?

Komentari

Svi komentari (0)