Ana Bekuta Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pevačica Ana Bekuta podržala je sve hrabre žene koje su podelile svoja iskustva o nasilju koje su doživele u objavama na Tviteru, a u sklopu kampanje #nisamprijavila.

Pročitajte još:

Kampanja je započeta juče, a na Tviteru je pod heštegom #nisamprijavila već moguće pročitati preko deset hiljada ispovesti žena širom regiona koje objašnjavaju zašto zlostavljanje nisu prijavile nadležnim institucijama.

Ana je istakla da su je sve objave žena izuzetno pogodile.

„Objave #NisamPrijavila su me pogodile do suza. Ženama nedostaje zaštita sistema, društva, pa i porodice. Nedostaje nam obrazovanja i svesti o zlostavljanju. Nedostaje i ženske podrške. Moramo, ali zaista moramo da gradimo društvo u kojm će svi da se umešaju kada neko tuče ženu“, napisala je Ana.

Podsetimo, ova kampanja je pokrenuta kao odgovor na priču o reperu Numeru koji je navodno godinu i po dana maltretirao i fizički i psihički zlostavljao svoju tadašnju devojku. Sestra devojke koja je zbog tog iskustva pokušala da izvrši samoubistvo juče je ispričala kako je dočekana u policijskoj stanici.

Pročitajte još:

„Moja sestra je juče došla kod vas sa punim poverenjem i vapajem da joj pomognete, a vi ste je poslali kući uz savet „da nema dokaze da ju je tukao i da ide kući i proba da zaboravi. Nakon što sam vas javno prozvala zbog toga što devojci niste pomogli i nakon što se ime vaše stanice policije našlo u medijima, dali ste sebi za pravo da je zovete na telefon i žalite se sto sam to uradila?!“, počela je Nina Stojaković i dodala:

„Zašto ste je doveli u zabludu i govorili joj da je kasno jer je proslo više od 24 sata i da ona nema dokaze jer „nema slike“, iako vam je rekla da ima svedoke i izveštaje psihijatra. Nije njen posao da prikuplja dokaze NEGO VAŠ. Moja sestra je ispoštovala procedure i zakone ove zemlje i prvo došla kod VAS, a ja sam u javnost izašla nakon sto ste od nje napravili budalu. Iskustvo me je naučilo da institucije u ovoj zemlji rade samo i iskljucivo pod pritiskom javnosti“, zaključila je Stojakovićeva u jučerašnjoj objavi na Tviteru.

Nakon toga, oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld koja je prošle godine optužila Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine.

„#NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti“, napisala je Danijela.

BONUS VIDEO: Protest aktivista ispred JDP-a

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar