Zvezdi „Matriksa“ sa 40 godina ponudili ulogu babe

Showbiz 13. apr. 202110:18
Podeli:
Keri En Mos
Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Keri An Mos, koja je dan ranije napunila 40 godina, dobila je scenario u kojem je za nju bila namenjena uloga bake. Šokirana, izjavila je da se nema nameru da se menja ni zbog koga, a kamoli za filmsku industriju.

Sve više poznatih američkih pevačica, glumica i manekenki se bori protiv ejdžizma, a pravu čar ove vrste diskriminacije je doživela i glumica najpoznatija po ulozi Triniti u svetskoj trilogiji Matriks.

PROČITAJTE JOŠ

„Čula sam da se sa 40 godina sve menja, ali nisam verovala u to. Ali doslovno dan nakon mog 40. rođendana, čitala sam scenarijo koji sam dobila i razgovarala o njemu sa svojim menadžerom. Rekao mi je „o, ne, ne, ne, nije to ta uloga koju čitaš, nego uloga bake“, prepričala je šok koji je doživela i komentarisala da je preko noći od devojčice postala mamina mama“, piše Hollywood Reporter.

Mos se dodirnula i starenja muških kolega te toga kako za starije muške glumce ima uloga za biranje. Iako smatra da je to „brutalan prelaz“ u njenoj karijeri, da ne namerava ništa u vezi sebe da menja zbog zahteva filmske industrije.

„Ne osećate kao da ste puno ostarili, a onda se vidite na ekranu. Gledala bih francuske i evropske glumice koje su imale to nešto u sebi što je ostavljalo dojam da se osećaju jako sigurno u svojoj koži. Jedva sam čekala da to budem. Težim tome. Nije lako biti u ovom poslu, jer puno je spoljnih pritisaka“, rekla je ona.

Uprkos tome, Keri An ćemo gledati  u četvrtom delu Matriksa sa starim kolegom Kijanu Rivsom, čija se produkcija završila krajem prošle godine.

„Kad su mi pokazali ulogu, s neverovatnom dubinom, svim integritetom i umetnošću kakve možete samo zamisliti, rekla sam da je to dar. Bilo je vrlo uzbudljivo“, izjavila je Keri An te dodala da se nikad nije usudila da misli da će se snimati još jedan nastavak.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar